2017 Van Saray kutlu doğum etkinliği

2017 Van Saray kutlu doğum etkinliği

Van'ın Saray ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Müslümanların üzerlerindeki tozları silkip, kendilerine gelmeleri gerektiği belirtildi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından Saray ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Belediye Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinlik, Mülazım Alpata'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp, ses sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Okunan mevlidi şerifin ardından katılımcılara hitap eden Ömer Faruk Arslan Hoca, Müslümanların Hz. Peygamber'in hak ve adaletini esas almayıp, sünnetine sarılmadıkları için zillet içinde olduklarını ve acı olayların yaşandığını söyledi.

Arslan, "Biz ondan ne kadar faydalanabildik? Biz onun ahlakından ne kadar alabildik? Çocuklarımızın başlarını okşarken onun suretini anlatabildik mi? Çocuklarımız ondan mı yoksa TV dizilerinden mi örnek alıyor? Çocuklarımız ondan mı örnek alıyor yoksa kokuşmuş Batı medeniyetinden mi? Çocuklarımız, Muhammed'ül-Emîn derken ellerini göğsüne mi bırakıyor yoksa Batılılar gibi 'Biz gökten gelen haberi kabul etmiyoruz.' mu diyorlar?" dedi.

Bugünkü zulümlerin nedeninin Müslüman yöneticilerin adaletli olmamasından kaynaklandığını dile getiren Arslan, sözlerine şöyle devam etti: "Daha 2 yıl önce Aylan bebeğin minik bedeni deniz kıyısına vurdu. 1988'de Halepçe'de 5 bin insan öldürüldü, taş üstüne taş kalmadı değil mi? Suriye'de annelerin boynu bükük kaldı. Çocuklar yetim kaldı ve babalar da çocukların masum yüzüne baktı değil mi? Hiroşima'da 140 bin insan hayatını kaybetti değil mi? Dünyada insanlık yok oldu görüyoruz değil mi? Bu vahşeti her gün TV'lerde izliyoruz. Bunun sebebi nedir? Çünkü yöneticilerimiz adaletli değiller."

"Dünya yönünü Batı'ya çevirmiş." diyen Arslan, "Müslümanlar Kur'an'ı terk ettiler ve Resulullah'ın adaletini bıraktılar. Müslümanlar Batı'nın kokuşmuş medeniyetine sarıldılar. Bu yüzden vücutlarımız deniz kıyısına vurdu. Ondan dolayı çocuklarımızın ve annelerimizin boynu bükük. Ağlayan hep anneler, Müslümanların anneleri oldu." şeklinde konuştu.

Avrupa'da insanlığa değer verilmediğini sözlerine ekleyen Arslan, "Yahudi âlemi içerisinde bir Yahudi'nin tırnağı kanarsa bütün dünyayı ayağa kaldırırlar. Bugün Avrupa'da insan değil, bir köpek öldürülürse Avrupa dünyayı ayağa kaldırır. İnsanın kıymeti bir köpek kadar yok mu? Artık uyanalım, silkelenelim ve üzerimizdeki tozları silip kendimize gelelim. Biz Kur'an ve Resulullah ile izzetliyiz. Eğer Resulullahın adaleti olmasa, davasına ve sünnetine yakışmasak dünyanın hiçbir lideri, hiçbir fikri ve hiçbir beşeri sistemi bizi bu darlıktan aydınlığa çıkaramaz." ifadelerini kullandı.

Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR İlçe Başkanı Kasım Keklik, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Çevik ve ilçe sakinleri katıldı.

Etkinlik, program sunucusu Murat Bayram'ın okuduğu duanın ardından son buldu.

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.