2017 Viranşehir Yenişehir Ortaokulu kutlu doğum etkinliği

2017 Viranşehir Yenişehir Ortaokulu kutlu doğum etkinliği

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesi Yenişehir Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

Viranşehir'de Yenişehir Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından Belediye Kültür Merkezi Ömerhalis Demir konferans salonunda Kutlu Doğum etkinliği düzelendi. Etkinliğe, Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Şık, STK, öğrenciler ve velileri katıldı.

Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Yenişehir Ortaokul Müdürü Abdurrahim Kurnaz, "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, bir büyük insanı anmak ve anlamaya çalışmak. Aslında bakarsanız onu anmanın yolu onu anlamaktan ve yürüdüğü yoldan yürümekten, yaşadığı hali yaşamaktan geçiyor." dedi.

Hz Muhammed'in hayal ettiği ümmetten miyiz diye soran Kurnaz, "O kızlarını gömen, tanrılarını yiyen bir toplumu asrısaadet toplumuna dönüştüren bir büyükelçidir. Mekke'de İslam devleti kurulduğunda o müminlerin peygamberi ve devlet başkanı olduğunda dünyalık bütün yetki ve makamı elinde bulundurduğu halde bir kuru hasır üzerinde uyuyandır. Seni saraylarda yaşatalım diyen Hz Ömer’e, 'istemez misin ey Ömer, bu dünya onların ahret bizim olsun' diyendir. Davasından vazgeçmesi için mal ve mevki teklif edildiğinde gözyaşları çöl kumlarına süzülürken 'bir elime güneşi diğer elime ayı verseniz ben davamdan vazgeçmem' diyendir. Bizleri çok merak ettiği söylemiştir. Kendisini görmediği halde ona inanan kardeşlerini peki kardeşleri görmedikleri halde ona inandıklarını söyleyen kardeşleri neler yapmıştır? Gerçekten Peygamberimizin merakına değecek midir halimiz. Efendimizin merak ettiği o ümmet, vefatının artından ihtilafa düşmüştür. Bir birinin kanını akıtmıştır. Fırkalara, mezheplere ve kollarla bölünmüş, ayrışmış, adaleti, hakkaniyeti, eşitliği, paylaşmayı affetmeyi, merhamet etmeyi, kanaat etmeyi, kucaklamayı unutmuştur. Değerli Müslümanlar gelin onu anlayalım. Getirdiği mesajı, Allah'ın bize gönderdiği mektubu okuyalım." ifadelerini kullandı.  

Program, Hz Muhammed'in üzerine bestelenen şiir ve ilahilerin seslendirilmesinin ardından sona erdi.

Programa katılan katılımcılar, etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek, etkinliği düzenleyen okul yönetimi, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.