2017 Yalova kutlu doğum etkinliği foto

2017 Yalova kutlu doğum etkinliği foto

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yalova'da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Yalova'da "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Müslümanların her konuda olduğu gibi adalet konusunda da Hz Muhammed’i örnek almaları gerektiği vurgusu yapıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Mevlid-i Şerif okunmasıyla devam etti. Daha sonra ilahi sanatçısı Selami Güneş ve Grup İkra tarafından Hz Muhammed için bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını Peygamber Sevdalıları Platformu Yalova il Koordinatörü Mehmet Emin Yıldırım yaptı. Yıldırım, her yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinin bu yıl ki temasının "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" olduğunu hatırlattı.

Hz. Muhammed'in (sav) sünnetinin girmediği evlerin harap olduğunu aktaran Yıldırım, "Bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal huzuru tesis etmek için 'Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)' ahlakına başvurmalı ve bu güzel ahlakı her alana hakim kılmalıyız. Yapılan çalışmalarda ki amacımız Rabbimizin rızasını kazanmaktır. Bizler biliyoruz ki Hz. Muhammed'in (sav) sünnetinin girmediği ev haraptır." ifadelerini kullandı. 

"Peygamber efendimizi anlatmadığımız hiçbir günümüz yok"

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman Hz. Muhammed'in (sav) örnek hayatından kesitler sundu.

Yaman, "Peygamber efendimizi anlatmadığımız hiçbir günümüz, O'ndan bahsetmediğimiz hiçbir vaktimiz yok. İslam coğrafyasında zaten sürekli O'ndan bahsediyoruz. Bizim ezanlarımız, camilerimiz zaten O'ndan bahsediyor. Bizler yemek yerken, otururken Peygamber efendimizden bahsetmiyor muyuz? O'nu anlatmadığımız hiçbir günümüz yok. Keşke O'nu daha iyi anlatabilsek. Hz. Ebubekir O'nu sadakat ile Hz. Ömer O'nu adalet ile Hz. Osman O'nu hayâ ile Hz. Ali O'nu ilim ile anlatmıştır." ifadelerini kullandı.

Hz. Muhammed'in adaletine ve emanetine tutunulduğu sürece hiç bir musibetin kayıp olmadığını söyleyen Yaman, "Dünyada fazilet, erdem ve güzellik adına ne varsa hepsi O'nundur, O'nun hürmetinedir, O'nun vesilesiyle ve O'nun sünnetiyledir. Bunun kıymeti iyi bilinmelidir. Biz bugün O'nun adaletine ve emanetine tutunduğumuz sürece hiç bir musibet bizim için kayıp değildir. Biz bugün belki şımarık Batı'nın gücü ve tekniğine sahip değiliz. Ancak biz onların hiç sahip olmadığı değerlere sahibiz. Biz Hz. Muhammed Mustafa'nın sünneti seniyyesi ve Kur'an'ı Azimüşşana sahibiz. Biz insanlık için seçilmiş hayırlı ümmetiz. Bizi belki hatalarımızın dünyadaki karşılığı olan gözyaşı ve acılar sarıyor ama bizim teselli kaynağımız, alemin sultanımızın olmasıdır. Onun ümmeti olma O'nun kardeşleri olma şerefi ve Kevser havzı haşında buluşma ümidimiz var." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından tiyatro ekibi, İbn-i Mesud'un Kâbe'de ilk Kur'an-ı Kerim okuma sahnesini canlandırdı.

Program yapılan dua ile sona erdi.

İLKHA



























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler