2019'da piyasada da bir hareketlilik yaşandı

2019'da piyasada da bir hareketlilik yaşandı

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Emin Yücekaya, 2019 yılı Milli İstihdam Seferberliğinin Adıyaman'a bakan yönünü değerlendirdi.

2019 yılında iş istihdamı anlamında bir haraketlilik yaşandığını belirten Yücekaya "Çeşitli toplantılar yaptık, sivil toplum kuruluşlarıyla işveren örgütleri ile meslek birlikleri ile dolayısıyla piyasada da bir hareketlilik yaşandı." dedi.

Cumhurbaşkanı liderliğinde Milli İstihdam Seferberliği'nin 2019 yılı içinde devam ettiğini belirten Yücekaya, "Bu kapsamda hem Çalışma ve İş Kurumu'nun hem Sosyal Güvenlik Kurumu'nun teşvikleri oldu. Biz bu teşvikleri sene başında dönem içinde anlatmaya gayret ettik. Çeşitli toplantılar yaptık. Sivil toplum kuruluşlarıyla işveren örgütleri ile meslek birlikleri ile dolayısıyla piyasada da bir hareketlilik yaşandı. Adıyaman Çalışma ve İş Kurumu 2019 yılı istatistiklerine göre, sene içinde 58 bin 538 yeni başvuru aldık. Başvuruların önemli bir çoğunluğunu 'Toplum Yararına Program' dönemlerinde alıyoruz. 11 bin 298 açık iş aldık özel sektör firmalarından. Ve 5 bin 371'i İŞKUR aracılığıyla işe yerleşti. İşbaşı Eğitim Programı, işverenlerce ilgi gören bir programdır. 721 programdan yaklaşık 4 bin kişiyi yararlandırdık. 201 mesleki eğitim kursundan 4 bin 319 kişiyi yararlandırdık. 13 girişimcilik eğitimi kursu düzenleyerek 245 kişiye sertifika verdik." ifadelerini kullandı.

 

"Sadece iş eşleştirme ve toplum yararına program uygulamıyoruz"

Sadece iş eşleştirme ve toplum yararına program uygulamadıklarını dile getiren Yücekaya, "Biz aynı zamanda işe girişte hem işveren danışmanlığı hem iş arayan danışmanlığını gerçekleştirdiğimiz için onlara ilişkin rakamları da söylemek istiyorum: Biz 26 bin 390 bireysel görüşme gerçekleştireceğiz 2019 yılı içinde. Grup görüşmesi 28 tane. Bunu daha çok okullarda yapıyoruz, kariyer danışmanlığı şeklinde. Bu programlarımıza da 301 kişi katıldı. Toplamda 3 bin 716 işyerini ziyaret ettik. Mükerrer sayılar bunun içinde değildir. İşsizlik ödeneği veren kurumuz. Yıl içerisinde 5 bin 696 başvuru aldık. Bunların 2 bin 838 tanesi bu ödeneği almaya hak kazandı. Kısa Çalışma Ödeneği, kriz dönemlerinde palyatif bir tedbir olarak İŞKUR üzerinden verilen bir kaynaktır. Bu programımıza da 6 firmamız başvurdu ve bunların 5 tanesi Kısa Çalışma Ödeneğinden yararlandı. Kampanya çalışmamız devam ediyor. Bizim teşvik yerimiz 2020 yılı için de geçerli. Hem artı istihdam teşvik Aktif İşgücü Programları hem de Pasif İşgücü Programlarımız 2020 yılı boyunca devam edecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler