2020 bitmeden çocuklarınıza kavuşacaksınız

2020 bitmeden çocuklarınıza kavuşacaksınız

Çocukları PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Emine Erdoğan, annelere 2020 bitmeden çocuklarına kavuşacaklarını söyledi.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan aileleri ziyaret eden Emine Erdoğan'ın "2020 bitmeden çocuklarınıza kavuşacaksınız" cümlesi evlat acısı çeken annelere umut oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan Diyarbakır'a gelerek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 120 gündür evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret etti.

Ziyaret sonrası duygu ve düşüncelerini paylaşan aileler, Emine Erdoğan'ın gelişinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Lice’de PKK'lılar tarafından yolu kesilerek kaçırılan Vedat Kaya'nın annesi Emine Kaya, "Emine Erdoğan'ın gelişine çok sevindim. Umutlu olmamızı, kendilerinin de bu konuda ümitli olduklarını ve eyleme devam etmemiz gerektiğini söyledi." dedi.

Kütahya'dan kızı Fadime Levent için evlat nöbetine katılan Hatice Levent, yapılan ziyaretin kendilerine umut verdiğini belirterek, "Emine Erdoğan geldi. Kendilerinden Allah razı olsun. Yavrularımızı Emine Erdoğan'dan istedik, evlatlarımızın bu durumuna çözüm bulmasını talep ettik. O da mücadelemizi sürdürmemizi, bu işin hallolacağını söyledi. Önce Allah'tan sonra yetkililerden isteğimiz, evlatlarımıza kavuşmaktır.  Kızım Fadime'yi çok özledim. Dünyaları verseler Fadime'm kadar değerli değildir." ifadelerini kullandı.

Şevket Bingöl ise Erdoğan'ın kendilerine gösterdikleri ilgiden memnun kaldıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Emine hanımın gelişiyle çok mutlu olduk. Buraya geldi, teker teker derdimizi dinledi, bizimle ilgilendi. Çocuklarımızı istediğimizi söyleyince Sayın Cumhurbaşkanı ve İçişleri Bakanlığının bu konuda çalışmalar yürüttüğünü, 2020 yılı bitmeden çocuklarımızın geleceğini söyledi."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler