2021 Kudüs raporu açıklandı: Yahudilerin hedefi Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırmak

2021 Kudüs raporu açıklandı: Yahudilerin hedefi Mescid-i Aksa'yı ortadan kaldırmak

Mirasımız Derneği, 2021 yılında Kudüs ve Mescid-i Aksa'da yaşanan hak ihlallerini konu alan ve uzman kişilerce hazırlanan Kudüs raporunu düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyu ile paylaştı.

2021 yılı içerisinde işgal altındaki Kudüs'ün Yahudileştirilmesi için yerleşimci grupların şehrin tarihi ve demografik yapısını değiştirmeyi amaçlayan fiili çalışmaların, baskı ve şiddetin arttığına dikkat çekilen raporda, İslam dünyası ve uluslararası toplumun, geçtiğimiz yıl patlayan ve 2021 yılında da etkisini gösteren küresel salgın ile meşgul olmasını fırsat olarak değerlendirildiği, siyonistlerin Kudüs halkı üzerinde baskı kurduğu vurgulandı.

Raporda; Bazı Arap ülkelerinin siyonistlerle yürüttüğü "normalleşme" sürecini ve uluslararası toplumun Yahudileştirme politikalarına sessiz kalmasını fırsat bilen işgal yönetiminin Kudüslü Müslümanlara yönelik faaliyetlerini rahatça sürdürebildiği kaydedildi.
Raporla ilgili bir sunum gerçekleştiren Mirasımı Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, Kudüs'ü çevreleyen Şeyh Cerrah, Silvan ve Vadi El Cevz Mahallelerinin geçtiğimiz yıl işgal yönetiminin hedefinde olduğunu, esasen işgal altındaki toprakların genelinde el koyma, yıkım ve kamulaştırma çalışması hız kesmeden devam etse de, medyanın gündeminde olması ve "Müslümansızlaştırılmış bir Kudüs" inşa etmek için verilen mücadelede Kudüs'teki faaliyetler diğer bölgelere göre daha çok dikkat çektiğini kaydetti.

"Müslümanların arazilerine el konulup evleri için yıkım kararı çıkartılarak göçe zorlanıyorlar"

Demirci, "Kudüs'teki işgal belediyesi, bünyesindeki İsrail Toprakları Dairesi İnşaat ve Planlama Komisyonu, bu el koyma ve göçe zorlama politikasının yürütücüsü olarak faaliyetlerini aralıksız sürdürdü. Buradaki asıl amaç, yeni Yahudi yerleşim bölgeleri inşa etmek, mümkün olduğu kadar Yahudi yerleşimci ikamet ettirmek ve Müslümanların yaşadıkları mahalle ve sokakları çembere alıp sıkıştırarak göçe zorlamak. Şeyh Cerrah Mahallesinde 56, Silvan Mahallesinde 84 eve tahliye emri verilirken, kadim Kudüs'ü çevreleyen yerleşim birimlerinde toplam 473 eve yıkım kararı, 780 eve de hem yıkım kararı hem de para cezası verildi. Önceki yıllarla birlikte toplamda 23 bin 253 eve yıkım kararı verildi. Son olarak haklarında yıkım kararı verilen evlerin yıkımı gerçekleşirse önceki yıllarla birlikte toplam 115 bin Kudüslü evsiz kalmış olacak. Müslümanların çoğalan nüfusu ile birlikte kendi arazilerine ev yapmak için yaptığı başvurular, işgal belediyesi tarafından görmezden gelindi. 2021 yılında 473 evin yıkım kararı verildi. 652 Kudüslü ruhsat istedi. Bunlardan 9 tanesine onay verildi. 42 başvuru hiç bakılmadan beklemeye alındı. 601 başvuru ise reddedildi. 2021 yılında 162 ev yıkıldı. Bu evlerden 108'i işgal belediyesi, 54 tanesi ise sahipleri tarafından yıkıldı. Belediye her yıktığı evin metrekaresi başına bin şekel (317 dolar) aldı. Ekonomik imkânı olmayan Müslümanlar, yıkım parası veremeyecekleri için kendi evlerini kendileri yıkmak zorunda bırakıldı." dedi.

"El konulan ev ve arazilerde Yahudi yerleşim birimleri inşa ediliyor"

Kudüs'te Yahudi yerleşim birimleri inşa etmek maksadıyla; İşgalci Kudüs Belediyesi, Doğal Çevre İdaresi, Tarih Koruma İdaresi ve bazı Siyonist yerleşimci örgütler tarafından, "Kalandiya Havalimanı çevresinde, Beyt Safâfa, Telletü’l Fransiyye, Cebelü’l Mükebbir, Umm Tûba, el- Velce, el- İseviyye, Şufât, Beyt Hanîna, Cebelü’l Meşârif, Şeyh Cerrâh ve Keremü’l Müfti" mıntıkalarındaki 14 bin 870 dönüm araziye el konulduğunu hatırlatan Demirci, gasp edilen bu araziler üzerine 19 bin 243 yerleşim birimi inşa edilmesi için onay verildiğini, bu projelerin bir kısmının inşasına başlandığını ifade etti.

Mescid-İ Aksa altındaki kazılar ve Yahudileştirme faaliyetleri

İşgal yönetiminin Kudüs'ün İslami tarihini ve kimliğini ispat eden delilleri ortadan kaldırmak için çok sayıda çalışma yürüttüğnü söyleyen Demirci, "Kudüs'ü Yahudileştirimek için kurulan Elad Örgütü, Silvan Mahallesi mıntıkasından başlayıp Meğâribe Kapısı’na dolayısıyla da Burak duvarına ulaşan 2 tünel inşasını bitirmiş durumda. Aynı örgütün yürüttüğü üçüncü tünelin inşası sürmektedir. Bu tünel ise, Mescid-i Aksa'nın güneydoğu mıntıkasındaki Aynu'l Azra (Azra Pınarı) mıntıkasından başlayıp Mescid-i Aksa'nın güney surlarındaki Emevi Sarayları altına kadar uzanmaktadır. Yapılan bu kazılar sebebiyle bölgede bulunan 83 evde çatlaklar oluştu. Mescd-i Aksa'nın el Hadid Kapısı önündeki tarihi taşlar çöktü. 9 sokak ve cadde ismi İbranice olarak değiştirildi. Diğer yandan yürüttükleri Keydem Yaruşelayim (İlk Önce Kudüs) Projesi çerçevesinde Mescid-i Aksa'nın güney surlarına 100 metre uzaklıkta 15 bin metrekare üzerine 6 katlı bir Yahudi merkezi inşa etmeyi ve Mescid-i Aksa’nın ayrılmaz parçası olan Burak Duvarı önündeki sahada onlarca evden oluşan yüzlerce yıllık Meğaribe Mahallesi bin 967 de gasp edilerek yıkılarak bu alan oluşturuldu. Yahudi kadınlar ve ıslahçı Yahudiler için özel ayin alanı açmayı planlıyor. Özetlenebilecek diğer Yahudileştirme Planları; Mescid-i Aksa'nın Batı surlarına 200 metre yakınlıktaki bir alana 'israilin gururu' adlı kubbeli ve görkemli bir sinegog yapılması. Buradaki amaç, Kudüs panaromasında şaheser bir görüntü veren 144 dönümlük Mescid-i Aksa Külliyesi manzarasının önünü kesmek. Mescid-i Aksa'nın doğu tarafına düşen, Kudüs İslam Vakıfları'na ait olan Tantûr Firavn” mıntıkasında 250 adet hayali Yahudi mezarı inşa etmek. Yusufiyye İslam mezarlığını bozarak halka açık bahçe haline getirmektir." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.