'21 Kıptinin ölüm videosu sahte' iddiası

'21 Kıptinin ölüm videosu sahte' iddiası

Libya'da Kıptilerin öldürülmesini gösterenvideo kaydının montajla oluşturulduğu öne sürülüyor...

IŞİD'in Libya'da Mısırlı 21 Kıptiyi öldürürken çekilmiş video görüntülerinin kurmaca olabileceği iddia ediliyor.

Daily Mail'den Darren Boyle'un haberine göre IŞİD tarafından geçtiğimiz günlerde sahil boyunca birer IŞİD mensubu eşliğinde yürütüldükten sonra aynı anda boğazlanan Kıptileri gösteren video kaydının montaj olma ihtimali yüksek. Haberde film ve sinema uzmanlarının görüşü alınarak bu kanıya varılıyor.

Videoda görülen örgüt elemanlarının Mısırlı Kıptilerden çok uzun olduğu görülen video kaydında örgüt elemanlarının düşman bellediği kişi ve grupların mensuplarından daha heybetli olduğu mesajı verilmek istendiği belirtiliyor.

Haberde 21 Kıptinin gerçekten öldürülmüş olabileceğini fakat söz konusu videonun montaj olma ihtimalinin çok yüksek olduğu ifade ediliyor. Sinema uzmanları da bazı görüntülerin sonradan eklendiği ve birleştirildiği konusunda şüpheleri olmadığını ifade ediyor.

Hollywood yönetmenlerinden Mary Lambert da bazı görüntülerin montaj olduğunun su götürmez bir gerçek olduğunu savunarak özellikle infazdan sonra Kıptilerin kanıyla rengi değişen denizden şüphelendiğini, denize o rengin özel efektlerle verildiğini öne sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.