26 yıllık evlat hasreti Ömer Halis Demir ile son buldu

26 yıllık evlat hasreti Ömer Halis Demir ile son buldu

Mardin’de Aynur ve İshak Demir çiftinin 26 yıl süren evlat hasreti, bugün dünyaya gelen bebekle son buldu. Çift, bebeklerine darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halis Demir’in ismini verdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde ikamet eden Aynur (40) ve İshak Demir (48) çiftinin 26 yıllık bebek hasreti sona erdi. Çift, bebeklerine darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halis Demir’in ismini verdi.

Baba Demir, “26 yıldır beklediğimiz bebek,15 Temmuz'da dünyaya geldi, bu yüzden adını Ömer Halis koyduk. Böyle bir günde doğduğu ve adını da Ömer Halis koyduğum için çok mutluyum. Soy ismimizin de Demir olması ayır bir güzellik oldu.” dedi.

Aynur ve İshak Demir çifti, 26 yıl önce dünya evine girdi. Yıllarca çocuk sahibi olamayan çift İstanbul'da özel bir hastanede farklı tarihlerde 3 kez tüp bebek tedavisi denedi sonuç alamayınca yurt dışında tedavi yolları aramaya başladı. Ancak buradan da emeline ulaşamayan çift, 3 yıl önce tedaviyi bıraktı.

Geçen yıl anne Aynur Demir, şeker hastalığı şikâyetiyle Nusaybin Devlet Hastanesine başvurdu, yapılan tahlil sonucunda hamile olduğunu öğrenen Demir, büyük şaşkınlık yaşadı.

Aynı tahlilleri Mardin Devlet Hastanesi ile özel bir hastanede de yaptırıp aynı sonucu alan çifti 26 yıl sonra anne ve baba olma heyecanını sardı.

Anne Demir bugün Artuklu ilçesindeki özel bir hastanede 2 kilo 900 gram ağırlığında erkek bebek dünyaya getirdi.

Çift, 15 Temmuz'da doğan bebeklerine darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in ismini koydu.

“Çok mutluyuz”

Baba İshak Demir, İLKHA muhabirine, 26 yıl sonra kavuştukları bebeklerine Ömer Halis adını vermenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Demir, “Mutluluktan ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Allah herkese nasip etsin, çok mutluyuz. 15 Temmuz'da dünyaya geldi, adını Ömer Halis koyduk. Böyle bir günde doğduğu ve adını da Ömer Halis koyduğum için çok mutluyum. 26 yıl bekledik onu, Allah'a şükürler olsun. 26 sonra hem bebek sahibi olmak ve hem de 15 Temmuz’da dünyaya gelerek adını Ömer Halis koyduğumuz için çifte sevinç yaşıyoruz. Çok sevinçliyiz, sevinçten ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

“Darbenin yıl dönümü olduğu için adını ‘Ömer Halis Demir’ koyduk”

Anne Aynur Demir de yaşadıkları mutluluğun tarifinin olmadığını aktararak, "Çok mutluyum, Rabbim inşallah evladı olamayan herkese bu mutluluğu nasip etsin. 26 yıl sonra bebek sahibi olduk, çok mutluyuz. Darbenin yıl dönümü olduğu için adını Ömer Halis Demir koyduk, inşallah bu ülkede bir daha darbe olmaz.” diye konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.