28 Şubat darbesiyle Türkiye karanlık bir sürecin içine itildi

28 Şubat darbesiyle Türkiye karanlık bir sürecin içine itildi

​AK Parti Şırnak İl Başkanlığınca düzenlenen basın açıklamasında, 28 Şubat darbesiyle Türkiye’nin karanlık bir sürece için itildiği belirtilerek, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin iradesiyle darbeler tarihine son verildiği vurgulandı.

28 Şubat darbesinin 22’nci yıldönümünde AK Parti Şırnak İl Başkanlığınca basın açıklaması düzenlendi. Parti binasından Sanat Sokağına kadar gerçekleştirilen yürüyüşün ardından, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, darbenin ardından yaşanılan mağduriyetleri basın açıklamasıyla anlattı.

Bin yıl sürecek denilen darbenin 10 yıl süre içerisinde tarihin derinliklerinde kaybolduğunu ifade eden Erkan, "Türkiye Cumhuriyeti Şubat 1997 tarihinde demokrasiye balans ayarı bahanesiyle karanlık bir sürecin içinde itilmiştir. Post modern darbenin yıldönümünde demokrasiye yönelik tüm müdahalelerin insanlık suçu olduğunu haykırmak için bugün bir aradayız. Yıllar önce demokrasiyi bir türlü hazmedemeyen vesayet odakları yetkilerin dışında bir devlet gücü kullanarak, milletin iradesiyle seçilen siyasi idareye müdahale etme girişiminde bulunmuşlardır. Tankların aldıkları güçle devirlerinin bin yıl süreceği rüyasını görenler birliğimizi ve bütünlüğümüzü gasp etmeye teşebbüs etmiştir. Ancak bu devletin gerçek sahibi olan milletimizin iradesine vurulmaya çalışılan pranga Allah’ın izniyle 10 yıl sürmeden tarihin derinlerinde kaybolmuştur. İrtica kılıfıyla vatandaşın düşünce ve inanç özgürlüğünü zapturapt almaya yönelik gerçekleştirilen post modern darbe zorbası; siyasi, idari, hukuki, ekonomik ve toplumsal alanlarda yaşanan dönüşümler onarılması güç değişimlere neden olmuştur." ifadelerini kullandı

"Toplumsal düzeni özgürlükler üzerine değil, korku ve dayatmalar üzerinde kurdular"

Darbeciler tarafından dini inançları nedeniyle eğitim sosyal ve ekonomik haklarından mahrum bırakılanların toplumsal hayatın dışarısına çıkartıldığını belirten Erkan, "28 Şubat'ta meşru bir iktidara karşı tıpkı 12 Eylül'de olduğu gibi gayrimeşru müdahalede bulunmuşlardır. Bürokraside yer alan üst düzey yöneticilere haksız ve hukuksuz operasyonlar yaparak sindirme politikası izlediler. Siyaseti bir araç olarak kullanarak toplumsal düzeni, özgürlükler ve demokrasi üzerine değil korku ve dayatmalar üzerine kurdular. Ülkemizi hukuk devleti olmaktan çıkarıp, ideolojik zulümleriyle insanları değerlerine, inançlarına ve kültürlerine göre bölerek kategorize ettiler. Demokrasi faciası yaşanan Türkiye’de dini inançları gerekçeleriyle eğitim ve çalışma hakları olmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından yoksun bırakılan bir nesil, toplumsal hayatın dışarısına çıkartıldı." dedi.

"Başörtülü kadınlarımız bedel ödedi, çok acılar çekti"

İnançların yükümlerini yerine getiren başörtülü kadınların çok acılar çektiğini, 15 Temmuz darbe girişiminde milletin iradesiyle Anadolu topraklarında darbeler tarihine son verildiğine değinen Erkan, "İnançların yükümlerini yerine getiren başörtülü kadınlarımız bu nedenle bedel ödedi. Çok acılar çekti. Bugün gözyaşları dindi yaralar kapandı, ancak izleri halen silinmedi. O gün hakları zorla elinden alınan siyaset yapması engellenenler başörtü nedeniyle eğitim hakkından edilen bugün TBMM’de milletimize hakkıyla hizmet etmektedir. Siyaset sahnesinden silinmesi için okuduğu şiir gerekçesiyle muhtar olmasına bile tahammül edilmeyen cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün milli iradeden aldığı güç ve inançla vesayetçilerden, zulmedenlerden ve darbecilerden hukuk yoluyla hesap sormaktadır. Azizi milletimiz 15 Temmuz alçak darbe girişiminde demokrasi destanı yazarak Anadolu topraklarından darbeler tarihine nokta koymuştur. AK parti iktidarıyla birlikte kırılan vesayet sistemi sonucunda böyle meşum günlerin yaşanmaması için millet olarak hep birlikte, omuz omuza mücadele etmeye devam edeceğiz. Darbeci zihniyetler tarihin karanlık sayfalarına gömen hükümetimiz ve milletimiz sayesinde artık hiç kimse devletin gücünü kullanarak milli iradeye kastetmeyi aklının ucundan bile geçiremez." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.