28 Şubat davasında tüm sanıklar cezaevine konuldu

28 Şubat davasında tüm sanıklar cezaevine konuldu

​28 Şubat davasında cezaları kesinleşen emekli komutanlarda 7'si daha bugün cezaevine konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, dün 28 Şubat davasında cezası kesinleşen Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 sanık hakkında yakalama kararı vermişti.

Dün, emekli orgeneral Çetin Doğan, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, dönemin Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli Korgeneral Hakkı Kılınç, Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdi.

Diğer sanıklardan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ahmet Çörekçi, dönemin Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Aydan Erol, dönemin MGK Genel Sekreteri Orgeneral İlhan Kılıç, dönemin Genelkurmay İç Güvenlik Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Kenan Deniz, dönemin Genelkurmay İstihbarat Başkanı Korgeneral Çetin Saner, emekli Tuğgeneral İdris Koralp, Vural Avar ise bugün yakalandı. Sanıklar adliyedeki işlemlerinin ardından cezaevine gönderildi.

28 Şubat sürecinde camilere gidenleri ve Müslümanları fişliyorlardı

28 Şubat sürecinde adı fişlemeler ile anılan Batı Çalışma Grubu'nun başkanlığını yapan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı Orgeneral Çetin Doğan, kendisinin imzası olan 16 Nisan 1997 tarihli ve bütün askerî birimlere gönderilen bir BÇG belgesinde, laiklik aleyhtarı faaliyetlerin arttığını öne sürerek camilerin gözetim altına alınmasını emrediyordu.

Belgeye göre görevli askerî personel camilere gidecek ve laiklik karşıtı fiil ve sözleri hemen garnizon komutanlıklarına bildirecekti.

Doğan, daha önce fişlemelere ilişkin bir gazeteye yaptığı açıklamada, o belgeyi imzaladığını itiraf etmiş, "Mademki irtica ile mücadele edeceksin, 'Duyum alınan yerlere personel görevlendirin, hangi camide kim ne demiş bize bildirin' demişizdir. Cumhuriyet’i ve laikliği korumak bütün yurttaşların ortak görevidir. Silahlı Kuvvetler’in elinde imkânlar varsa tabii ki kullanacaktır. Adam laiklik karşıtı eylem yapıyorsa, hangi konumda olursanız olun onu uyarmanız ve şikâyette bulunmanız lazım." sözlerini sarf etmişti.

Genelkurmay 2. Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de 28 Şubat sürecinde, irticai faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla Müslümanların takibi için kurulan Batı Çalışma Grubu ile tanındı. Ordu içinde faaliyet gösteren "Batı Çalışma Grubu" ile medyanın gündemine geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.