295 kişiyi taşıyan Malezya uçağı Ukrayna sınırında düştü

295 kişiyi taşıyan Malezya uçağı Ukrayna sınırında düştü

Malezya Havayollarına ait bir yolcu uçağı, Rusya Ukrayna sınırı yakınlarında düştü. Ukrayna İçişleri Bakanlığı uçağın Rus ayrılıkçıların füzesiyle vurulduğunu iddia etti. Uçakta bulunan 295 kişiden kurtulan yok.

Amsterdam'dan Kuala Lumpur'a giden uçak Ukrayna Rusya sınırı yakınlarında düştü. Uçakta 295 yolcu bulunduğu belirtildi.

Interfaks Ajansı'nın duyurduğu son dakika haberine göre, Malezya yolcu uçağı Rusya-Ukrayna sınırında düştü. İlk gelen bilgilere göre uçakta 280 yolcu bulunuyordu. Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı, Rusya-Ukrayna sınırında düştü. Toplamda 280 yolcusunun olduğu açıklanan uçakta 15 de mürettebat bulunduğu bilgisi verildi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Malezya hava yollarına ait yolcu uçağının 10 metre irtifadayken Rus ayrılıkçılar tarafından füzeyle vurulduğunu iddia etti

Rus resmi haber ajansı İtar-Tass'ın bildirdiğine göre, Malezya Havayolları'na ait Boeing 777 tipi yolcu uçağı, Rusya sınırından 60 kilometre uzakta Ukrayna topraklarına düştü. Uçağın içinde 280 yolcu ve 15 mürettebat olduğu belirtildi.

Uçağın, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yaptığı sırada 10 bin metre yükseklikte Rusya hava sahasına girmeden hemen önce düştüğü kaydedildi.

Rus basınında yer alan haberlerde, uçağın Ukrayna ordusu ile ayrılıkçılar arasında yoğun çatışmaların yaşandığı bölgede düştüğü belirtiliyor.

ROKETLE DÜŞÜRÜLDÜ İDDİASI

Uçağın roketle düşürüldüğü iddiaları da bazı haberlerde yer alıyor. Bunların içinde yolcu uçağnın Rus jetlerince ya da ellerinde füze bulunan Rus ayrılıkçılar tarafından düşürüldüğü iddiaları var. Malezya uçağının, bir füze ile düşürüldüğü kesinlik kazanırsa akla en yakın ihtimal ise harekete geçen Rus füze savunma sistemi tarafından düşürüldüğü ihtimali. Rus füze sistemi dün gece de bir Ukrayna savaş jetini düşürmüştü.

Rus Ukrayna sınırında düşen uçak, Malezya Havayolları'nın yıl içinde yaşadığı ikinci olay. 8 Mart'ta Kuala Lumpur - Pekin seferini yapan boeing tipi uçak içindeki 239 kişiyle kaybolmuştu. O tarihten bu yana o uçaktan tek bir iz bile bulunamadı.

UKRAYNA: UÇAĞIN VURULDUĞU İHTİMALİ ÜZERİNDE DURUYORUZ

Ukrayna Güvenlik Konseyi Sözcüsü Andrey Lysenko, Ukrayna'da düşen Malezya Havayolları'na ait uçağın vurulduğu ihtimali üzerinde durduklarını söyledi.

Lysenko, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçağın bugün saat 16:00 civarında radardan kaybolduğunu bildirdi.

Lysenko, "Uçağın düşmesi, son günlerde Rusya tarafından atılan roketle düşürülen Ukrayna ordusuna ait AN-26 ve SU-25 uçaklarından sonra üçüncü hadisedir. Bu uçağın da vurulduğu ihtimali üzerinde duruyoruz" ifadesini kullandı.

Ukrayna'nın uçağın düşmesiyle bir ilgisinin olmadığını vurgulayan Lysenko, "Ukrayna ordusu, hava hedeflerine karşı herhangi bir operasyon yapmamaktadır" dedi.

Malezya Havayollarına ait Boeing 777 tipi yolcu uçağının Rusya sınırından 60 kilometre uzakta Ukrayna topraklarına düştüğünü bildirilmişti. Uçakta 280 yolcu ve 15 mürettebat olduğu açıklanmıştı.

Yerel basında çıkan haberlerde, uçağın Ukrayna ordusu ile Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında yoğun çatışmaların sürdüğü bölgede düştüğü belirtilmiş, uçağın roketle düşürüldüğü iddialarına yer verilmişti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.