3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Akbaba ve Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, 3 Aralık Engelliler Günü vesilesiyle birer açıklama yaptılar.

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü… 1992 yılından bu yana 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Birleşmiş Milletler tarafından uluslararası bir gün olarak kabul edilmiştir.

Gün vesilesiyle Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Akbaba ve Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, birer açıklama yaptılar.

Mahmut Demirtaş

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, “Engelli kardeşlerimize karşı duyarlılığımızın artmasını sağlayan bu anlamlı günde, tüm vatandaşlarımızı tüm engelleri kaldırmaya davet ediyorum. Bütün insanları, bütün insanlığı kucaklamayan, tüm insanlara aynı gözle bakmayan hiçbir anlayış insani ve vicdani olamaz. İnsanların birbirini ötekileştirdiği bir ortamda eşitlik ve adalet tesis edilemez. ‘İnsanı yaşat ki Devlet yaşasın’ anlayışıyla hareket eden ve insanı ‘Yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir medeniyetin ve köklü bir geleneğin mensupları olarak bizler; engellerin bu kardeşlerimizin zihinlerinde ve uzuvlarında değil, onları eksik gören kalplerde olduğuna inanıyor, bu bilinci tüm topluma yaymak konusunda gayret göstermeye devam ediyoruz. Devletimiz, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir toplum, engelsiz bir gelecek için ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda birçok düzenlemeyi hayata geçirmiştir. Engelli bireylerimizin sosyal ve ekonomik hayata katılarak toplumla bütünleşmeleri ve işgücüne katılmalarını sağlamak adına çok önemli adımlar atmıştır. Şüphesiz engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına dahil etmek, onları destekleyip teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkili ve hızlı bir şekilde yapmak, onların sorunlarını çözmek, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak, sosyal hayata katılımlarında onlara destek olmak hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimizin desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm hemşehrilerimi engellilik konusunda daha sorumlu ve duyarlı olmaya çağırıyor, engelli kardeşlerimize ve kıymetli ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

İzzettin Akbaba

Kızıltepe Engelliler Birliği Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İzzettin Akbaba da “Çeşitli engellerine rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Engellilik, yalnızca engellilerin ya da ailelerinin karşı karşıya bulunduğu bir sağlık sorunu değil, sosyal ve toplumsal boyutlarıyla toplumu yakından ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir konudur. Bu duygu ve düşüncelerle bu konuda tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya çağırırken herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmadan bu duygular içerisinde tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü hayırlara vesile olması dilerim.” diye konuştu.

Ümit Unat

Büro Memur Sen Mardin Şube Başkanı Ümit Unat, “Engelli kardeşlerimiz sadece insanların iyilikseverliğine terk edilmeden ayrımcı olmayan iyi kanunların imkânına da kavuşturulmalıdır. İnsan onuruna yaraşır ve toplumla kaynaşan bir hayat tarzı, engellilerin en tabii hakkı ve devletin de öncelikli görevidir. Anayasa ve kanunlarımız, engellilerle ilgili olarak evrensel değerlerle düzenlemeleri öngörmüş ve devleti engellilerin sorunlarına yönelik olarak yükümlü kılmıştır. Devlet, bu yükümlülüğünü yerine getirmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle Büro Memur-Sen olarak Engelliler gününün sorunların gündeme gelmesine ve çözüm üretilmesine vesile olmasını, başta sendikamıza üyesi olan kamu çalışanları olmak üzere tüm engellilerimize ömür boyu sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum.” dedi.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları

3 Aralık Dünya Engelliler Günü mesajları

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.