3 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır Bağlar'daki saldırıyı PKK üstlendi

3 kişinin hayatını kaybettiği Diyarbakır Bağlar'daki saldırıyı PKK üstlendi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Bakım Onarım Şube Müdürlüğünde tünelin içine bir ton patlayıcı yerleştirilerek gerçekleştirilen ve bir polis ile 2 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK üstlendi.

Diyarbakır'ın Merkez Bağlar ilçesinde Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele birimlerinin bulunduğu binaya tünel kazarak yerleştirilen yaklaşık bir ton bombanın infilak ettirilmesi sonucu bir polis ile 2 sivilin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK üstlendi.

Diyarbakır Valiliği, Emniyet Müdürlüğü Ek birimlerinin bulunduğu alana bitişik vaziyette bulunan apartmanın bodrum katından, Bakım Onarım Şube Müdürlüğüne bağlı tamir atölyesine doğru yaklaşık 30 metre uzunluğunda tünel kazıldığını açıklamıştı. Valilik açıklamasında, yapılan kriminal inceleme sonucu RDX, Amonyum Nitrat, TNT ve mazot ile hazırlanan yaklaşık bir ton olduğu değerlendirilen patlayıcı yerleştirildiği, zaman ayarlı düzenek ile patlamanın gerçekleştirildiğinin tespit edildiğine yer vermişti.

PKK'nin yayın organlarında yer alan haberlere göre, bir polis ile 2 sivil olmak üzere 3 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı PKK üstlendi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler