3 odalı evde 15 nüfuslu 3 aile yaşıyor

3 odalı evde 15 nüfuslu 3 aile yaşıyor

Mardin’in Midyat ilçesinde 3 odalı evde yaşam mücadelesi veren 15 nüfuslu 3 aile, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

Midyat Cumhuriyet Mahallesi Atatürk Bulvarında zemin katta 3 odalı kiralık evde yaşayan 15 nüfuslu 3 aile kendilerine uzanacak yardım elini bekliyorlar.

Evde yaşam mücadelesi veren ve belden aşağı ayakları tutmayan Şahize Altunkaynak'ın dramı ise yürekleri parçalıyor. 6 aylık iken yanlış iğne sonucu ayaklarından özürlü ve yürüyemez halde olan 47 yaşındaki Şahize Altunkaynak, gözyaşları arasında çektikleri zorlukları anlatarak kendilerine yardım edilmesini istedi.

Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Altunkaynak şöyle konuştu: “Benim doğumum ile birlikte 6 aylık iken yanlış iğne sonucu yürüyemez oldum. Bende diğer normal insanlar gibi yaşamak, yürümek, dolaşmak istiyorum. Bu dört duvar arasında annem, gelinlerimiz ve çocukları ile birlikte yaşıyoruz. Babam vefat etti. Bir kişininim yardımı olmadan bir yere gidemiyorum. Özürlü aracım vardı ki o da bozulunca maddi imkânsızlıktan dolayı tamir edemedik. Benim ihtiyacımı karşılayabilecek protez bacak da olsa, ara da olsa yürümek istiyorum.”

Aynı evi paylaşan 6 çocuk annesi Şahize’in yengesi Türkan Altunkaynak (37) ise, “Evimiz kira, kocam inşaatlarda amelelik yapıyor. Geçimimiz çok zor oluyor. Kayınvalidem, eltim ve görümcem ile birlikte oturuyoruz. Görümcemin aldığı özürlü ve bakıcı maaşı ile geçinmeye çalışıyoruz. Oturduğumuz ev kirasını bile zor ödüyoruz. Kayınvalidem şimdilik Nusaybin’de hastanede tedavi görüyor.” dedi.

Evin diğer gelini Ziynet Altunkaynak (30) ise 3 çocukla birlikte aynı evi paylaştıklarını ifade ederek, “Kendi halimize şükrediyoruz ama ne yapalım, Kürtçeden başka dil bilmiyor, Türkçe dahi kendi halimizi anlatamıyoruz. Benim eşim de geçici işlerde gündelikçi olarak çalışıyor. Hep birlikte görümcemin özürlü ve bakıcı maaşıyla eşlerimizin gündelik olarak aldıkları parayla, kaynanam, eltim ve çocuklarla yaşıyoruz.” diyerek yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi.

Evin okula giden tek çocuğu olan Dilman Altunkaynak ise, evde hastalanan biri olduğu zaman hastaneye kendisinin götürdüğü ifade ederek, “Bazen okula dahi gidemiyorum. Halam olsun yengem ve annem olsun Türkçe bildiğim için ben onları hastaneye götürüyorum. Halamın bir an önce yürümesini istiyorum.”diye konuştu. 

Altunkaynak ailesi hayırseverlerinde desteğiyle bu zor günleri aşacaklarına inanıyorlar. (M. Sait Başaran - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.