3 yıl üst üste aynı ürünü eken çiftçi desteklemelerden faydalanmayacak

3 yıl üst üste aynı ürünü eken çiftçi desteklemelerden faydalanmayacak

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçe tarım müdürü Dr. Siraç Yolcu, 3 yıl üst üste aynı ürünü eken çiftçilerin desteklemelerden faydalanamayacağını ifade etti.

Viranşehir ilçe tarım müdürü Dr. Siraç Yolcu, Viranşehirli çiftçilerde önemli uyarılarda bulundu. Yolcu, Tarım ve Orman Bakanlığının 2018/17 sayılı Tebliğine göre 2018 yılından başlamak üzere aynı parsele 3 yıl üst üste aynı ürünü eken üreticiler, Mazot Gübre ve Fark  Ödemesi  Desteklemelerinden faydalanamayacağını belirtti.

 Yolcu, “Örneğin 2018 -2019 yıllarında buğday ve pamuk eken üreticilerimiz aynı parsele 2020 yılında da bu ürünleri ekmeleri halinde desteklemelerden faydalanamayacaktır. Bu nedenle 2018 ve 2019 yıllarında buğday eken üreticilerimiz 2020 yılında bu parsele buğday dışında örneğin arpa veya mercimek ekmesi halinde desteklemelerden faydalanacaktır. Aynı şekilde 2018 ve 2019 yıllarında pamuk eken üreticilerimiz 2020 yılında aynı parsele yine pamuk ekmesi durumunda desteklemelerden faydalanamayacaktır. Bu durumdaki üreticilerin desteklemeden faydalanabilmesi için 2020 yılında ya başka ürün ekmeleri yâda pamuk ekecek üreticilerin pamuktan önce  kışlık yem bitkisi veya  mercimek gibi bir üründen sonra pamuk ekimi yapılması halinde desteklemeden faydalanabilecektir.” Dedi.

Viranşehir TBS Sistem Sorumlusu Lokman Filiz ile ilçedeki çiftçileri bilgilendiren Yolcu, Münavebeye uymayan üreticiler desteklemeden faydalanamayacaklarını ancak enerji desteği almaya devam edeceklerini ifade etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.