4-6 yaş çocukların geleceğine şekil veren bir dönemdir

4-6 yaş çocukların geleceğine şekil veren bir dönemdir

Mardin'in Midyat ilçesinde 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için düzenlenen yılsonu etkinliğinde 4-6 aralığının çocukların geleceğine şekil veren bir dönem olduğuna vurgu yapıldı.

Mardin'in Midyat ilçe Müftülüğü ve Medine-Der bünyesinde bulunan Medine Gülleri 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda öğrenim gören küçük çocuklar için yılsonu etkinliği düzenledi. Etkinlikte 4-6 yaş aralığının çocukların geleceğine şekil veren bir dönem olduğuna değinildi.  

Eğitimleri süresince öğrenip ezberledikleri Kur'an-ı Kerim, hadis, ilahi ve şiirleri koro şeklinde sunan minik öğrenciler, büyük beğeni topladı.

Miniklerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, yine çocukların koro şeklinde söyledikleri istiklal marşı ve kursun özel andı ile devam etti.

Ardından bir konuşma yapan İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, kendisinin çocuklarının da kursta olması hasebiyle programa bir ebeveyn olarak katıldığını ifade etti.

Tekin, "Aslında benim burada konuşmam olağan dışıdır. Çünkü ben buraya sizin gibi bir ebeveyn olarak geldim. Bunların içinde 2 evladım var. Çocuklarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Uyuşturucu gibi maddelere bağımlı olmayan anne, babaya saygılı ve şefkatli bir yeni neslin bu şekilde yetiştirilmesi çok önemli. Bunun ötesinde öldükten sonra da bize kalacak olan budur. Arkamızdan bu duaları okuyacak bir nesil bırakmak. Asıl kazanç budur. Bunu hiçbir para ve pulla elde edemezsiniz. Bu bir gönül işidir. Bu açıdan ben de burada bulunmaktan çok mutluyum. Çocuklarımızın bu eğitimlerini almalarındaki katkılarından dolayı kreşimizin idarecilerini ve öğretmenlerini kutluyorum." dedi."4-6 yaş çocukların geleceğine şekil veren bir dönemdir"

4-6 yaş döneminin çocukların geleceğinin şekillendiği bir dönem olduğunu ve en doğru şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken İlçe Vaizi Nurullah Nur de "Edep ve terbiye beşikten mezara kadar sürmelidir. Ancak çocukların eğitimi ve geleceklerinin şekillenmesi açısından en önemli dönem 4-6 yaş dönemidir. Çocuk bu yaşta öğrendiklerini ve gördüklerini hayatı boyunca unutmaz. Bu münasebetle hakikaten çocuklarımıza özellikle bu yaştan itibaren ebeveyn olarak iyi bir eğitim, edep ve terbiye vermeye gayret göstermeliyiz. 4-6 yaş döneminde onlara verilecek mesajlar almaları gereken bilgiler vardır. Bu dönemde belki ebeveynler olarak onlara ayıracağımız olmayabilir. Eğer biz bunu veremiyorsak bu eğitimleri verebilecek kişilere teslim etmemiz gerekir." şeklinde konuştu."15 öğrencimiz Kur'an-a geçti"Kurs hocalarından Abdullah Gegez de yapılan etkinlik ve kurs eğitimleriyle ilgili bilgi verdi.                  Gegez, "Kursumuzda verilen dersler Kur'an eğitimi, sure ve dua ezberi, adabı muaşeret, hadis, fıkıh, aylık fasikül kitaplar okutmaktayız. Ayrıca etkinlikler ve ziyaretler yaparak özel gün ve geceleri değerlendirmekteyiz. Cuma etkinlikleri ve sosyal olarak da dini aktiviteler, gezi ve piknikler yapmaktayız. Kursumuzda toplamda 34 öğrenciden 15 çocuk Kur'an'a geçti. 2 öğrencimiz okuma yazma öğrendi. Etkinliğimizde ise hadis ezberleri, adabı muaşeret ve duaları Fil Suresi, Nas Suresi ve Ayete-l Kürsi, Bakara suresine kadar ezber okudular, yüzünden tilavet yaptılar. Fatiha ve Elif-Lam, şiir ve ezberleri koro halinde söylediler. İstiklal Marşı, özel andımız ve bir takım ilahiler ve semazen gösterisi yapıldı." diye konuştu.Etkinlik, İlçe Kaymamakamı Hüseyin Tekin'in ödül takdim etmesinin ardından yapılan dua ile sona erdi.

Fen Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Vaizi Nurullah Nur, Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Çelik öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler