4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri eğlenerek öğreniyor

4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri eğlenerek öğreniyor

Adıyaman İl Müftülüğü'ne bağlı 4-6 yaş Kur'an kurslarında okuyan çocuklar öğrendikleri temel dini bilgiler, değerler eğitiminin yanı sıra çeşitli oyunlar oynayıp öğrendiklerini pekiştiriyor.

İl Müftülüğü tarafından birçok mahallede açılan 4-6 yaş Kur'an kurslarına rağbet gösteren vatandaşların yanı sıra kurslarda görevli hocalarda çocuklara bir şeyler öğretmenin verdiği mutluluğu yaşıyor.

"Çocuklar oyun ve eğlenceyle bir şeyleri daha iyi öğreniyoruz"

Ömeru-l Faruk Camii bünyesinde faaliyet yürüten Hazreti Hafsa 4-6 Yaş Kur'an Kursu'nda görev yapan Esra Tekin, "Sınıflarımızda temizlik kurallarına çok dikkat ediyoruz. Müftülükten gelen bayan hocamız bugün itibariyle görev yapmaya başladı. O da temizlik kuralları çerçevesinde çocuklarımıza yardımcı olmaya çalışıyor. Dezenfektan sıkıp el temizliğine dikkat etmeleri ve çocukların burada çıkış saatine kadar kalmalarını sağlıyoruz. Dini değerler eğitimi veriyoruz. Ayrıca Kur'an-ı Kerim'i öğretmeye çalışıyoruz. Onun dışında biz bu işi yaparken çocuklarımıza hem sevdirerek hem de çocukların bir şeyi sevmesi için araya oyun ve eğlence koyarak işimizi yapıyoruz. Çünkü şunu biliyoruz ki çocuklar oyun ve eğlenceyle bir şeyleri daha iyi öğreniyor. Biz de öğreteceğimiz bilgileri eğlenceleştirerek öğrencilerimize anlatmaya ve öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklar çok severek geliyorlar. Başarıyı sağlamak için sevginin olmazsa olmaz olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımız burayı hafta sonları dahi heyecanla, bekleyerek gelmek istiyorlar." dedi.

"Çizim çalışmalarıyla çocuklarımıza dinimizi öğretmeye çalışıyoruz"

Hacı Mehmet İnan Camii bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur'an kursunda görev yapan Zeynep Yılmaz Çelik ise "4-6 yaş Kur'an kursu öğreticisiyim. Burada çocuklarımıza dini sevdirerek ahlakı sevdirerek bir şey yapmaya çalışıyoruz. Temizlik kuralları dikkatli bir şekilde uygulanıyor. Çocuklarımızı bu duruma göre ele alıyoruz. Belli bir mesafe ile dikkatli davranıyoruz. Burada gerek resimlerle gerek çizim çalışmalarıyla çocuklarımıza dinimizi öğretmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"İbadetleri sevdirmeye gayret ediyoruz"

Çocukların henüz ibadetler konusunda mükellef olmadığını ancak bu yaşta onlara ibadet alışkanlığı edinmelerini sağladıklarını dile getiren Selda Erdinç, "4-6 yaş Kur'an kurslarında amacımı; burada çocuklara dini eğitimleri vermek, çocuklara namaz kılmayı, oruç tutmayı öğretmektir. Bu çocuklara bunlar farz değil ancak bu ibadetleri sevdirmeye gayret ediyoruz." şeklinde konuştu

"Özellikle Allah sevgisi, peygamber sevgisi vermeye çalışıyoruz"

Cüleyli Baba Camii bünyesinde faaliyet yürüten 4-6 yaş Kur'an kursu öğreticisi Zeynep Deniz, "Çocuklarımıza mesafe ve temizlik kurallarına uyarak ders vermeye çalışıyoruz. Özellikle Allah sevgisi, Peygamber sevgisi vermeye çalışıyoruz. İnşallah çocukların bu azmi ve başarısı olduğu sürece çok güzel olacağına inanıyoruz. İnşallah Adıyaman'da bu sınıflar ve öğrenciler daha da artar. İstediğimiz şeyleri çocuklara öğreterek yeni ve güzel bir nesil yetiştireceğiz. Çocuklarımızı sıkmadan hem oyunlar oynayarak hem de Kur'an-ı Kerim öğreterek çocuklara buraya sevdiriyoruz. Çocuklarımız sıkılmıyorlar, hatta oyun alanımız da var. Aileleri de bize rahat ve güvenli bir şekilde çocuklarını emanet ediyor." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.