5 yıldır bekletilen ilçe terminalinin açılışı yapıldı

5 yıldır bekletilen ilçe terminalinin açılışı yapıldı

2012 yılında yapımı tamamlandığı halde önce kavşak sorunu daha sonra da tapu sorunu yüzünden yaklaşık 5 yıldır adeta çürümeye terk edilen Viranşehir İlçe Terminalinin açılışı nihayet yapıldı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 2012 yılında yapımı sona erdiği halde önce kavşak sorunu, daha sonra da tapu sorunu yüzünden adeta çürümeye terk edilen ilçe terminalinin açılışı gerçekleştirildi.

Viranşehir-Mardin karayolu üzerinde 3 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere 17 bin 500 metrekare üzerine kurulu otogarın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi katıldı. Konuşmasında yıllık planlama yaparak koordineli bir şekilde eşit hizmet dağılımı esası ile hareket ettiklerini belirten Çiftçi, "Bilindiği gibi Viranşehir, merkez ilçelerimiz dışında ikinci büyük ilçemiz. Bugün 180 bin nüfusa sahip ilçemizin sağlıklı hizmet alması gerekiyor. İlçe halkımızın artık çok daha rahat ortamlarda yaşaması gerekiyor. Allah'ın izni ile Viranşehir'e büyük parklar, kapalı semt pazarları, sanayi sitesi, sebze hali, modern bulvarlar, köprülü kavşaklar, çevre yolları kavuşturmayı amaçlıyoruz. Biz, Viranşehir ile birlikte kalkınan bir Şanlıurfa özlemindeyiz. Biz, seçimden önce hareketlenen bir belediye değiliz. Bizim planlamamız var ve buna göre hareket ediyoruz." diye konuştu.

Çiftçi'nin ardından terminal hakkında bilgiler veren BELSAN Genel Müdürü Nusret Urmak da terminalin yapımında gerek yolcuların gerekse işletme sahiplerinin yararlanacağı tüm sosyal imkânların hayata geçirildiğini söyledi.

Daha sonra söz alan AK Parti Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Yıldırım ve Viranşehir Otobüsçüler Dernek Başkanı Salih Özkan ise emeklerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye ve tüm ekibine teşekkür etti.

Açılışın yapılması ile birlikte terminal içerisindeki esnafı gezen Çiftçi, esnafa hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Terminalde kafeterya, restoran, çocuk oyun grubu, misafirhane, emzirme odası, sağlık kabini, kırsal minibüsler için otopark, özel otopark, soyunma odaları, kayıp eşya ve emanet bürosu, müdüriyet, bay ve bayan berber salonu ile mescit bulunuyor. (İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.