51 yaşında Edirne'den Şırnak'a pedal çevirdi

51 yaşında Edirne'den Şırnak'a pedal çevirdi

51 yaşındaki Şırnaklı Ramazan Değer, "sevgi ve kardeşlik için pedal çevir" sloganıyla Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Şırnak Habur Sınır Kapısı'na kadar bin 884 kilometrelik yolu bisiklet ile 12 günde katetti.

Şırnak'ın Cizreli ilçesi nüfusuna kayıtlı olan ve İstanbul'da ikamet eden Ramazan Değer, "sevgi ve kardeşlik için pedal çevir" sloganıyla Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na kadar olan bin 884 kilometrelik yolu bisikleti ile katetti.

Yaklaşık 30 yıldan beri İstanbul'da bir veteriner kliniğinde çalışan 51 yaşındaki Ramazan Değer, 16 yıldır bisikleti ile birçok memleketi dolaştı.

Evli ve 3 çocuk babası Değer, günde yaklaşık 12 saat yol alarak bin 884 kilometrelik yolu 12 günde tamamlamayı başardı. Akşamları tesislerde dinlenen, gündüzleri ise ihtiyaç molası için duraklayan Değer, 10 defa lastiğinin patladığını ve zorlu yolculuğunu 12 günde tamamladığını söyledi.

Habur Sınır Kapısı'na geldiği sırada alkışlar ile karşılanan Değer, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen şoför ve yolcuların ilgisiyle karşılandı.

Değer, "Edirne sınır kapısından buraya kadar olan yaklaşık 2000 kilometreyi 12 günde bitirdim. Bugün Habur Sınır Kapısı'na kavuştum. Benim amacım sınır kapısından diğer sınır kapısında olan 2000 kilometreyi sevgi ve kardeşlik için pedal çevirmekti. 12 gündür yoldayım. Şu an Habur Sınır Kapısı'ndayım. Yaşadığım en büyük zorluk, lastiklerim 10 defa patladı. Tecrübe sahibi olduğum için yolda pek zorluk çekmedim. Kocaman rampalarda zorlanmadan çıktım. Yolda gördüğüm çoğu insan beni tebrik etti. Ayriyeten şoförlere bir tavsiyem var, uykusuz yola çıkmasınlar. Sallana sallana giden çok araç görüyordum. En sonunda Antep'e 20 kilometre kala bir tane tır sallana sallana gidiyordu. Bir kilometre ileride gördüm araç yolun ortasında takla atmıştı, şoförü içerisinde çıkarırken bile şahit oldum. Bu sefer yaparsam aksiyon kamera ile arkamda ve önümde bir araç olacak olursa iyi olur. Ona göre hareket edip Edirne'den Habur'a kadar tekrar geleceğiz. İhtiyaçlarımı sponsorum olan Cizrespor Kulübü Başkanı Salih Sefinç ve bazı vatandaşlarımız karşıladı. Çok destek gördüm Allah herkesten razı olsun." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.