6-7 Ekim şehitleri Bursa'da yâd edildi

6-7 Ekim şehitleri Bursa'da yâd edildi

PKK'lı çetelerce 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen şehitlerin anıldığı, Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen programda duygu ve coşku bir arada yaşandı.

BURSA – Yaptığı kitlesel etkinliklerle sürekli gündeme gelen Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü,6-7 Ekim tarihlerinde Kobani bahanesiyle HDP tarafından sokaklara salınan PKK’lı çeteler tarafından vahşice katledilen Şehid Yasin Börü ve dava arkadaşlarını, düzenledikleri bir programla yâd etti.

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe halkın yoğun ilgisi dikkat çekerken, programa saatler öncesinden gelenlerle etkinlik salonu hınca hınç doldu.

Şehitlerin ve şehadetin anlatıldığı konuşmalar, ilahiler ve sinevizyon gösteriminin yapıldığı programda, birçok kişinin etkilenerek göz yaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Yunus Yaçin’in sunuculuğunu yaptığı program Bekir Çakmak Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

“Kâfirler döktükleri Müslümanların kanında boğulacaktır”

İlahiyatçı Molla Mahmut Aytekin günün anlam ve önemine ilişkin  yaptığı konuşmada, şehit ve şehadet kavramlarından söz ederek, bu kavramının yozlaştırılmaya çalışıldığına dikkat çekti.

Aytekin konuşmasında, “Nasıl ki Hendek savaşında Müslümanlar hendekler kazarak içine su doldurup bir set çekiyorsa Müslümanlar da kanıyla kafirler arasına aynen böyle bir set çeker. İnsanın en değerli varlığı olan canını da, bu hendeğin başına nöbetçi olarak bırakıyor. Onun içindir ki, ne zaman bir yer de bir şehit olduysa, bizler, ‘zalimler ve kâfirler şehitlerin döktükleri kanlarında boğulacaktır inşallah’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Molla Mahmut Aytekin’in konuşmasının ardından şehitlere atfen gösterilen sinevizyon ve Eğitimci Hasan Şenol’un okuduğu şiir birçok kişiyi gözyaşına boğdu.

“Bölgemizin komünistleri, dinsizleri olan PKK’lılar bizimle aynı dili konuşuyor”
Daha sonra Eğitimci Adnan Alınç, yaşanan olayları ve PKK vahşetini anlatan bir konuşma yaptı. Alınç, konuşmasında tarih boyunca zalimlerin zulmettikleri mazlumlarla aynı ırktan olduğuna, aynı dili konuştuğuna özellikle dikkat çekti.


“Yapılan vahşet tarih boyunca örneği görülmemiş bir alçaklıktır”


Diyarbakır’da yapılan vahşeti tarih boyunca örneği görülmemiş bir alçaklık olarak değerlendiren Alınç, “Bu alçakların hepsinin ortak bir yönü vardır. Allah’a isyanda hiçbir sınır tanımıyorlar. İşte bu düşmanı iyi tanımak lazım. Bizimle aynı dilde, aynı kelimeleri konuşuyor. Bizim haklarımızı savunduğunu söylüyor. Sisi onu söylemiyor mu? Kadirov, Çeçenistan’da sözde bir Çeçenya Cumhriyeti kurmamış mı? Aynı şekilde bölgemizin komünistleri, dinsizleri adına ne derseniz deyin PKK alçakları, bizimle aynı dili konuşuyor.” şeklinde konuştu.

“Hz. Adem’den kıyamete kadar kafirler içerisinde en alçağı ancak bu kadar alçalabilir.”

Tarihin böyle bir alçaklığı görmediğine işaret eden Alınç, “Vallahi yer yüzünün Hz. Adem’den başlayıp kıyamete kadar, kafiler içerisinde en alçağı ancak bu kadar alçak olabilir. Daha alçağı olamaz. Kendi kavmine, kendi milletine bunlardan daha alçak, daha hain bir millet yoktur. Düşmanımızı iyi tanımalı, ona göre hareket etmeliyiz.” ifadelerine yer verdi.


Program İkra ilahi grubunun şehitlere atfen seslendirdiği ezgilerin ardından, İlahiyatçı Rıdvan Yont Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.