6-8 Ekim saldırıları davası bir kez daha ertelendi

6-8 Ekim saldırıları davası bir kez daha ertelendi

​Aralarında Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 100’ün üzerinde sanığın yargılandığı dava bir kez daha ertelendi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen 6-8 Ekim saldırılarına ilişkin davada, sanıkların toplu olarak sağlık mazereti ve yine sanık avukatlarının toplu olarak mesleki mazaretleri bildirerek duruşmalara katılmamaları sebebiyle duruşma bir kez daha ertelendi.

6-8 Ekim 2014'te düzenlenen saldırılara ilişkin, aralarında PKK'nin sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 100’ün üzerinde sanığın yargılanması Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde devam ediyor.

Son ertelemenin ardından duruşma 8, 9 ve 11 Kasım tarihlerinde devam ederken 12, 15, 16, 18 ve 19 Kasım da devam etmesi planlanan duruşma sanıkların mazeret bildirmeleri dolayısıyla 29-30 Kasım, 2, 3, 6, 7, 9 ve 10 Aralık tarihlerine ertelendi.

6-8 Ekim 2014’te HDP/PKK’nin çağrısı üzerine sokağa çıkan yandaşları tarafından Diyarbakır’da kurban eti dağıtırken Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak ve Riyad Güneş hunharca katledilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.