“6-8 Ekim’de Diyarbakır’da asrımızın Kerbela’sı yaşandı”

“6-8 Ekim’de Diyarbakır’da asrımızın Kerbela’sı yaşandı”

6-8 Ekim 2014 tarihinde yapılan saldırılarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşları Antalya’da düzenlenen programla anıldı.

Antalya Umut Eğitim Kültür Derneği, PKK/HDP'liler tarafından 6-8 Ekim 2014 tarihinde yapılan saldırılarda katledilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının şehadetlerinin ikinci yılı dolayısı ile bir anma programı düzenledi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Yasin Börü ve arkadaşları için bestelenen eserlerin seslendirilmesiyle devam etti. Şehitleri anlatan sinevizyon gösteriminde duygu dolu anlar yaşanılırken program Araştırmacı-Yazar Zülküf Yel’in yaptığı konuşma ile devam etti.

“6-8 Ekim’de bütün değerlerimize topyekûn bir savaş başlatıldı”

 “2014 yılında bu memleket nadir olarak görülen bir vahşete tanıklık etmiştir.” diyen Yel, şöyle konuştu: “Hiçbir suçu ve günahı olmayan mazlum insanlar şehit edildi, şehirler harabeye çevrildi, mescitler ve camiler yakıldı, kutsal bütün değerlerimiz ayaklar altına alınıp Kur’an-ı Kerim yakıldı. Bizim bütün değerlerimize topyekûn bir savaş başlatıldı. 6-8 Ekim saldırılarında Diyarbakır’da adeta asrımızın Kerbela’sı yaşandı. O gün meydanda Yezidler ve Hüseyinler vardı. O gün müminler Aziz ve Hamid olan Allah’a iman ettikleri için mazlumca şehit edildi, canice katledildi.” 

6-8 Ekim saldırılarının Müslümanları topyekûn imha etme hareketi olduğunu belirten Yel, “PKK/HDP’nin amacı İslam ile savaşmaktır. O gün zalimler öyle büyük bir hazırlık yapmışlardı ki tüm Kürdistan’da büyük bir katliama giriştiler. Yaptıkları hazırlıklara baktığımızda bunların büyük bir komployu gerçekleştirmeye çalıştıklarını görüyoruz. Aslında 6-8 Ekim de Doğu ve Güneydoğu bir yangın yerine çevrilerek bir darbe zemini hazırlanmaya çalışılıyordu. Uluslararası şer güçlerinin desteği alınarak yapılan bu girişimde Devlet’te çözüm süreci bahanesi ile bu vandallara karşı herhangi bir müdahalede de bulunmadı.” dedi.

Yasin Börü ve arkadaşları için bestelenen ezgilerin seslendirilmesinin ardından, program yapılan duanın ardından son buldu. (Necmi Durmazer-İLKHA) 










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.