65 yaş üstü yaşlılar 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecek

65 yaş üstü yaşlılar 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebilecek

​"Sokağa Çıkma Yasağı" Genelgesi kapsamında 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Valilik ve Kaymakamlıklar bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacak.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İçişleri Bakanlığımız tarafından Çorona virüs salgını ile mücadele kapsamında 65 Yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'Sokağa Çıkma Yasağı' kısıtlaması getirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Genelge kapsamında; İhtiyaç olması halinde özellikle tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın mağdur olmaması; temel ihtiyaçlarını karşılamak için vali/kaymakamların başkanlığında 65 yaş ve üstü Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturulacaktır." denildi.

Açıklamanın devamında, "İkametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildirebileceklerdir. Bu çağrıların cevaplandırılması ve gerekli hizmetlerin üretilmesi için ihtiyaç duyulacak sayıda, başta kolluk birimleri olmak üzere, yeteri kadar kamu görevlisi/ekip ve araç görevlendirilecektir." ifadelerine yer verildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.