66 çiftçiye 1 milyon 980 bin TL değerinde küçükbaş hayvan dağıtıldı

66 çiftçiye 1 milyon 980 bin TL değerinde küçükbaş hayvan dağıtıldı

​Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla 66 çiftçiye 1 milyon 980 bin TL değerinde küçükbaş hayvan dağıtıldı.

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğü, kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamak amacıyla “Genç Çiftçi Hibe Programı” Kapsamında 66 çiftçiye 1 milyon 980 bin TL değerinde koyun ve koç dağıtımı yapıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığınca hazırlanan “Kırsal Kalkınma Destekleri” kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesi programı ile ilimizde 66 adet genç çiftçimize 30 bin TL karşılığı olmak üzere toplam 1 milyon 980 bin TL değerinde küçükbaş hayvan dağıtılmıştır.” denildi.

Kurtalan ilçesinde hak sahibi olan 13 çiftçi, Şirvan ilesinde ise hak sahibi bir olmak üzere toplam 14 genç çiftçiye 34 adet olmak üzere toplam 476 adet küçükbaş koyun ve koç dağıtımı yapıldı. Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın ve Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan’ın katılımıyla Genç Çiftçi Projesi bu şekilde tamamlanmış oldu.

2018 yılı “Genç Çiftçi Hibe Programı” kapsamında Siirt’te 196 genç çiftçiye 5milyon 880 bin TL olmak üzere, üç yılda toplam 553 genç çiftçiye 16 milyon 590 bin TL hibe desteği sağlandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.