6’ncı Toplu Sünnet Şöleni Tatvan'da gerçekleştirildi

6’ncı Toplu Sünnet Şöleni Tatvan'da gerçekleştirildi

“Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” adıyla bir araya gelen İzmirli ev hanımları, ‘6’ncı Toplu Sünnet Şöleni’ni Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştirdi.

Kurdukları, “Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” gurubuyla bir araya gelen İzmirli ev hanımları, kendi imkânlarıyla Türkiye’nin farklı illerinde yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Yaklaşık 10 yıl önce kurdukları, “Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” gurubuyla bir araya gelen İzmirli ev hanımları, kendi imkânlarıyla Türkiye’nin farklı illerinde yardım faaliyetlerini sürdürüyor.

Faaliyetleri kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki 6’ncı Toplu Sünnet Şöleni’ni Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerçekleştirdiler.

Tatvan Belediyesine ait Fuar ve Sergi Salonu’nda düzenlenen sünnet şöleni, Mevlid-i Şerifin okunmasıyla başladı.

Düzenlenen toplu sünnet şöleni ile ilgili bilgi veren “Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” yardım grubunun üyesi Mine Kapı, organizasyon kapsamında 20 çocuğun sünnet edileceğini söyledi.

Kapı, “Bizler 10 yıl önce ev hanımı olan arkadaşlarımızla bir araya gelerek bu grubumuzu kurduk. Evde oturmak yerine bu tür hayır işleri yapmak ve karşılık beklemeden gönül köprüleri kurmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bu yüzden bizler de yaklaşık 10 yıldır sadece kendi bütçelerimizle, güçlerimizi de birleştirerek bu tür hayır işlerine imza atıyoruz. Türkiye’nin birçok il, ilçe ve köylerinde kıyafet yardımları, yılda iki kez de toplu sünnet şöleni organizasyonu düzenliyoruz. Bu kapsamda da doğu ve güneydoğudaki 6’ıncı Toplu Sünnet Şöleni’ni bu yıl Tatvan ilçesinde gerçekleştirdik. Bölgedeki yardım faaliyetlerimiz bununla sınırlı kalmayacaktır.” dedi

Programa katılan Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ise, sünnet olacak çocuklarla bir araya gelerek, organizasyonda emeği geçen “Siz yalnız değilsiniz, biz buradayız” yardım grubu üyelerine teşekkür etti.

Düzenlenen sünnet şöleninin ardından, sünnet edilecek 20 çocuk Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine gönderilerek sünnet edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.