8 yaşındaki Yaren gözlerinin kurtulması için yardım bekliyor

8 yaşındaki Yaren gözlerinin kurtulması için yardım bekliyor

​Diyarbakır'da, gözünde "Retina bölgesinde görme bozukluğu" teşhisi konulan ve maddi imkansızlıktan dolayı tedavi olamayan 8 yaşındaki yetim Yaren, yeniden görebilmek için bir umut ışığı arıyor.

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde henüz 8 yaşında olan 3'üncü sınıf öğrencisi Yaren Yılbaşı, yaklaşık bir sene önce gözüne "Retina bölgesinde görme bozukluğu" teşhisi konuldu.

Tedavisi Diyarbakır'da yapılamayan Yaren'e, muayene olduğu birçok hastanede ameliyatının yapılması için adres Ankara gösterildi. Yoğunluktan dolayı ameliyatı yapacak doktorlardan randevu alamayan aile, kendilerinden istenen yaklaşık 45 bin TL ücreti de ödeyemiyor.

Yaşadıkları zorlu süreci aktaran Anne Meryem Yılbaşı "Kızımı Diyarbakır'da birçok hastaneye götürdüm. En son özel bir hastanede kızımın daha küçük olduğu için ameliyat edilemeyeceğini söylediler. Çaresiz oradan eve geldim, Diyarbakır'da bu ameliyatı yapan doktoru bulamadık. Kızımın acil gözlerinden ameliyat olması gerekiyor. Çünkü gözleri zarar görüyor. Hatta gözlerinden bir tanesi zarar da görmüş. Bekletilmemesi gerekiyor. Bu ameliyatı mutlaka yapılması gerekiyor. Kızımı, Diyarbakır dışında Adana'ya götürdüm fakat hiçbir netice almadan tekrar evime döndüm." dedi.

"Doktorlardan randevu alamıyorum, ameliyat ücretini ödeyecek param yok"

3 ay önce eşinin vefat ettiğini belirten Yılbaşı, "Eşimin vefatının ardından kızımı tekrar doktorlara götürdüm. Bu sefer götürdüğüm doktorlar bize neden geciktiğimizi ve kızımın gözlerinin zarar gördüğünü söylediler. Bende eşimin vefat ettiğini söyleyerek ancak geldiğimi ifade ettim. Bana, kızımı Ankara ya da İstanbul'daki doktorlardan randevu alıp kızımı orada tedavi etmem gerektiğini söylediler. Bende hemen o doktorları aradım, fakat ameliyatı yapacak doktorların randevuları dolu olduğu için durumu acil olan kızımı ameliyat ettiremiyorum." ifadelerini kullandı.

Kızının bir an önce ameliyat olması gerektiğini aksi takdirde kızının gözlerinin zarar göreceğini vurgulayan Yılbaşı "Henüz 3 aylık küçük bebeğim var. Onu da yanımda götüreceğim. Kızım için ne gerekiyorsa yapmak zorundayım. Yetkililerden isteğim, doktorlara ulaşamıyorum en kısa zamanda randevu alıp kızımı götürmeme yardımcı olmaları. Bu ameliyatı yapabilen doktorlara ulaşamıyorum. Ayrıca onlara ulaşsam da ameliyatı ücretini ödeyecek param yok. Ne yapacağımız bilemiyorum, yardım istiyorum. Sonuçta kızımın gözleri söz konusu." diyerek yardım talebinde bulundu.

"Tek isteğim kızımın ameliyat olup eski sağlığına kavuşmasıdır"

Eğitim hayatının da durduğu kızının sürekli gözlerinin ağrıdığını ve bu duruma çokça üzüldüğünü dile getiren Yılbaşı "Kızımın, acilen ameliyat olması lazım, 3 aylık süt içen bebeğim, okul okuyan çocuklarım var, eşim de yeni vefat etti. Benimde bir şeyler yapmam lazım fakat tek başıma hiçbir şey yapamıyorum. Bana yardım edin veya bana yol gösterin. Tek isteğim şu anda kızımın ameliyat olup eski sağlığına kavuşmasıdır. Kızım bazen öleceğini sanıyor, çok korkuyor. Çevresinden duyduklarıyla sağlık durumunun pek iyi olmadığının farkında." şeklinde konuştu.

Okuma-yazma bilmediğini ve kendisine yardımcı olunmasını istediğini söyleyen Yılbaşı "Benim okur-yazarlığım yok. Buradan İstanbul ve Ankara'ya tek başıma da gidemem. Ne yapacağımı şaşırmışım. Pandemiden dolayı doktorlar bana yardımcı olmuyor, onlarla görüşemiyorum. Sadece yetkililerden yardım istiyorum, bu ameliyatı yapan doktoru bana bulsunlar. Allah rızası için yardım istiyorum. Tek istediğimin kızımın gözlerinin görmesidir. Bir annenin tek isteği evladının sağlıdır." dedi.


8 yaşındaki Yaren gözlerinin kurtulması için yardım bekliyor

8 yaşındaki Yaren gözlerinin kurtulması için yardım bekliyor

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler