90 ülke ve bölgede kurban faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz

90 ülke ve bölgede kurban faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz

Kurban Bayramı münasebetiyle dünyanın birçok ülkesinde yaptıkları kurban çalışmaları hakkında konuşan İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, 90 ülke ve bölgede kurban faaliyetleri gerçekleştireceklerini belirtti.

Kurulduğu günden bu yana her yıl düzenli olarak kurban faaliyetleri gerçekleştiren İHH İnsani Yardım Vakfı, “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla başlattığı kurban çalışmalarını tamamladı. Dünyanın 90 farklı ülke ve bölgesinde çalışma yapacak olan İHH, kurban çalışması yapacak olan ekiplerini şimdiden dünyanın birçok ülkesine göndermeye başladı.

Bu sene yapacakları kurban çalışmaları hakkında İLKHA’ya konuşan İHH Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın, “Vakıf olarak uzun yıllardır kurban çalışmalarımızı Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde sürdürüyoruz. Bu sene de kurban çalışmalarımızı yaptık ve ekiplerimiz bölgelere gitmeye başladılar. Bu sene inşallah 'İyilikte Payınız Olsun' sloganıyla yola çıkarak 90 ülke ve bölgede kurban faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Aydın, "Kurban bizim Allah’a yaklaştıran bir ibadettir. Bu vesileyle kardeşliğimizin pekiştiği, dünya coğrafyasında Müslümanlara ulaşmamıza vesile olan birçok çalışmayı da ortak yapmamıza vesile olan bir ibadettir. Bu çalışmayı 27 yıldır yapıyoruz. Allah’a çok şükür, bize verilen vekâletleri hakkıyla yerine getirmeye çalıştık. Kurbanlarımızla ilgili çalışmalarımızı en güzel şekilde yapıp vekâlet veren bağışçılarımıza geri dönüş yaptık. Hâlihazırda çalışmalarımızı tamamladık. Allah izin verirse Kurban Bayramı’nın birinci gününden başlayarak ikinci günü gece 12’ye kadar bağışlarımızı almaya devam edeceğiz." dedi.

İHH olarak kurban hazırlıklarını yaparken bir yıl boyunca vakfın içerisindeki komisyonlarla bölgelerden gelen bilgileri değerlendirerek bir sonraki sene yapacakları çalışmalar için hazırlık yaptıklarını belirten Aydın, yılların vermiş olduğu bir tecrübeyle devamlı gidip geldikleri bölgelerde iyi bir altyapı kurduklarını söyledi.

"Dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum insanlara kurban ulaştırmak istiyoruz"

Kurban fiyatlarını belirlerken tüm ülkelerin ortalamasına göre tek fiyat belirlediklerini ve ihtiyaca göre ülkelere dağıttıklarını söyleyen Aydın, bu şekilde daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabildiklerini ifade etti.

Aydın, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Hamdolsun Türkiye’deki Müslümanların bize verdiği desteğin gün geçtikçe artması bize olan güveni gösteriyor. Elimizden geldiğince bu güvenin karşılığını layıkıyla vermeye çalışıyoruz. Bu sene belirlediğimiz kurban bedeli 850 TL. Kurulduğumuzdan beri tek fiyat uygulaması yapıyoruz. Çünkü biz istiyoruz ki, dünyanın farklı bölgelerinde kurban sevincini gerçekleştirelim. Çalışmalarımızı sadece belli bir bölgede yoğunlaştırmak değil tüm bölgelere dağıtmak istiyoruz. Dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum insanlara kurban ulaştırmak istiyoruz. Tüm ülkelerden topladığımız kurban fiyatlarını bir araya getirdikten sonra ortalama bir kurban fiyatı belirlediklerini ve kurban alımlarını gerçekleştiriyoruz. Bunu yapmamızdaki amacımız, ulaşılamayan bölgelere ulaşmaktır. Sadece Afrika’da ya da Gazze’de belirlediğimiz bir fiyatla ortaya çıktığımız zaman o bölgeye gidecek olan kurban adetlerinde ciddi düşüş meydana geliyor. Biz mümkün olduğunca her bölgeye daha fazla kurban kesip kardeşlerimize ulaştırmak istiyoruz. Çünkü gerçekten afet ve kriz bölgelerinde ihtiyaç çok fazla. Öyle ki, bir yıl boyunca evlerine et girmeyen aileler var. Bunun böyle olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Örneğin Yemen’deki savaşta ortaya çıkan krizde gerçekten büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Oradaki her kesime ulaşmak bizim görevimiz. Aynı şekilde Suriye, Lübnan ve Ürdün’deki mülteci kamplarına ulaşmamız gerekiyor. Sadece bir bölgeye yoğunlaşarak kurban kesmek, kuruluşumuzun vizyonumuzla uyuşmuyor. Bu anlamda IHH olarak istiyoruz ki, mülteci kamplarında kurban sevincinin nasıl yaşandığını görmek istiyoruz. Biz bütün bölgelere giderken oradaki ihtiyaçları belirleme imkânına buluyoruz. Ümmetin tüm gönül coğrafyasında olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarının belirlenmesinde, sıkıntılarının dinlenmesinde, Türkiye’deki dostlara buralarda neler yaşandığını anlatabilmek için kurban ciddi bir vesiledir. Bu bağlamda her sene kurbanlarımızı tüm İslam coğrafyasına dağıtmak istiyoruz."

Kurban için bağışçılarının banka hesapları, posta çeki, kredi kartı ve online sistem gibi farklı şekillerde ulaşabileceklerini belirten Aydın, dünyanın farklı ülkelerinde yaptıkları çalışmanın yanında Türkiye’yi unutmadıklarını ve burada yaptıkları çalışmalara büyük önem verdiklerini ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.