“90 yıldır tesettürle mücadele ediyorsunuz”

“90 yıldır tesettürle mücadele ediyorsunuz”

HDP çevrelerinin çarşafa hakareti Midyat’ ta Azim Der öncülüğünde yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı. Basın açıklamasında 90 yıldır tesettürle uğraşıldığına dikkat çekilerek HDP zihniyetinin komünist zihniyet olduğu vurgusu yapıldı.

Mardin’ in Midyat ilçesinde Barış ve Kardeşlik Parkı önünde HDP çevrelerinin çarşafa hakareti Azim Der kadın kolları öncülüğünde yapılan kitlesel basın açıklaması ile kınandı.

Yapılan basın açıklaması için toplanan ve çoğunluğunu bayanların oluşturduğu grup ellerinde,  ‘’Örtü köleliğin değil özgürlüğün sembolüdür’’,  ‘’Tesettüre saldırmak ancak bir akıl tutulmasıdır’,  ‘’Örtü bizim değil Allah’ın emridir’’, ‘’ Tesettüre uzanan diller kurusun’’,  ‘’Çarşaflıyız köle değil özgürüz’’, ‘’Tesettüre uzanan eller kırılsın’’,  ‘’Çarşaf mümin kadının kalesidir’’,  ‘’İslam’ın olmadığı yerde kadın köledir’’, ‘’İffet Müslüman kadının erdemidir’’, yazılı dövizler taşıdı.

Basın açıklamasında, “Tesettüre uzanan eller kırılsın, Tesettüre uzanan diller kurusun” şeklinde sloganlar atıldı.

Cevat Paşa Camiinin yanındaki Barış ve Kardeşlik Parkı önünde toplanan grup adına basın açıklamasını Azim Der Kadın Kolları üyesi Sümeyye Irmak okudu.

Irmak açıklamasında, HDP kadına yönelik şiddete hayır eyleminde İslam'ın şiarlarından ve tesettürün simgesi olan çarşafı, kadına yönelik kölelik simgesi olarak kullanması HDP ve türevlerinin İslam'a olan düşmanlıklarının açığa vurulması olduğunu açıkladı.

“İslam kadınlara ulviyet ve ayrıcalık kazandırmıştır”

Örtünmenin bu dünyada kadının ayrıcalığı, zırhı ve korunağı olduğu belirten Irmak açıklamasının devamında, ‘’Ahirette ise Allah’ın rızasını kazanmak için en öncelikli fariza ve ibadetlerindendir. Küresel küfür güçlerinin en büyük silahı da kadının iffetsizleştirilmesidir. Küfür milleti kadının cinsiyetini istismar ederek toplumu, ifsat etmek ve böylece şeytani ve emperyalist hedeflerine ulaşmak istiyor. Cahili ve seküler yapılar; kadını aşağılamış, zevkleri için bir meta olarak görmüş, hatta kızlarını toplumda bir aşağılanma sebebi olarak gördüğünden diri diri toprağa gömecek kadar barbarlaşmış ve insanlıktan çıkmıştır. Ancak Hz. Muhammed’in (s.a.v) peygamberliği ile beraber, özellikle biz kadınlara pozitif ayrımcılık yaparak, kadının, ayaklar altına alınan itibarını kurtarmış, kadını yüceltmiş, diri diri gömülen, doğumuyla babasının toplum içine çıkamama sebebi sayılan biz kadınlara ulviyet ve ayrıcalık kazandırmıştır.” Dedi.

“HDP Kürt kadınını değersizleştiriyor”

PKK/HDP zihniyetinin bölgede cahiliyeyi kendilerine hayat tarzı olarak benimsemiş ve Kürt halkına da kabul ettirmeye çalışan Marksist, Leninist bir yapı olduğuna dikkat çeken Irmak daha sonra,’’ Kadın hakları, özgür kadın, çağdaş kadın adı altında kadınımızdan iffetini, hayâsını, tesettürünü, İslami ahlakını alarak, ideolojisine malzeme yapmaya, batıl davasına kurban etmeye çalışmaktadır. Böylece Kürt kadınına gerek dünyevi olarak, gerekse uhrevi olarak en büyük zararı vermekte ve Kürt kadınına en büyük hakareti yapmaktadır. Cumhuriyet rejimi de yıllarca bütün baskı ve taktikleriyle bu iftihar kalelerinden Kürt kadınına erişemedi, darbe vuramadı, belki kısmen etkileyebildi. Fakat maalesef bu gün, dünya küfür sisteminin piyonu ve maşası olan HDP, Kürt kadınını Kürt erkeğinin eliyle vuruyor, hayâsızlaştırıyor, tesettürden, terbiye ve iffetten, İslami kimlikten uzaklaştırıyor. Her gün bir hile ve komplo ile Kürt kadının bir değerini ayaklar altına alıyor ve Kürt kadınını sapkın ideolojilere kurban ediyor.” İfadelerine yer verdi.

Bundan dolayı Allah’ın ayeti olan tesettür ve çarşafla alay edildiğine dikkat çeken Irmak daha sonra, “Hatta çarşaf ve tesettür esaret ve kölelik olarak gösterilmiştir. İslam’ın mukaddesatına saldırmayı kendine iş ve görev edinmiş batı uşağı sosyalist-komünist zihniyet 90 yıldır İslam’a ve İslami şiarlara hakaret etmektedir. Ezanla alay eden, namaza hakaret eden, camide namaz kılanları kurşunlara dizen, Kur’an-ı Kerimleri yakan, kurban eti dağıtan gençleri katleden bir zihniyet, aslında yine kendisine yakışanı yapmıştır.” İfadelerini kullandı.

“Bölge Müslümanları tepkilerini ortaya koymalıdır”

Irmak açıklamasının devamında, ‘’Allah’ın izni ile bizler tesettürü bütün renkleri ile nesilden nesille taşıyacak; Çarşafımızla, feracemizle, mantomuzla, başörtümüzle ve abiyemizle rengârenk özgürce yaşayacağız. Hiç kimse bizi bir daha cahili hayata açık-saçıklığa batılıların emellerine menfaatlerine köle olmaya zorlayamayacak. Kalemiz olan tesettüre yediden yetmişe sahip çıkarak İslam düşmanlarının korkulu rüyası olmaya devam edeceğiz. Bütün bölge Müslümanları, tepkilerini net bir şekilde ortaya koymalıdırlar. Burada önemli olan Müslümanların dinlerinin şiarlarını sahiplenmeleridir. İslam’ın mukaddesatına Müslüman kadının namusuna çarşafına dil uzatılmış, el uzatılmış. Bütün bölge Müslümanlarının, hususen din adamları, mollalar, hocalar, âlimler ayağa kalkmalı, tepkilerini net bir şekilde ortaya koymalıdırlar. Maskeleri düşmüş, düşmanlıkları aşikâr olmuş ve ziyadesiyle ileri gitmişlerdir. Onları durdurmak için ciddi tepkiler ortaya konulmalıdır.” Şeklinde basın açıklamasını sürdürdü.

Irmak tesettürü Allah’ın bir emri olarak gördüklerini belirterek, “Çarşaflarımızla özgürlüğün ve izzetin zirvesine ulaşan kadınlar olarak, tesettür ve çarşafa yapılan bu saldırı ve hakaretleri lanetliyoruz. Kadına başta iffetsizlik olmak üzere reva görülen her türlü şiddeti ve haksızlığı kınıyor ve lanetliyoruz.’’ İfadelerini kaydetti.. (Adnan Oğuz- İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.