AB heyeti Ahmet Türk ile özel görüştü

AB heyeti Ahmet Türk ile özel görüştü

​Ahmet Türk, AB büyükelçiler heyetiyle Mardin’in Derik ilçesindeki "Kasr-ı Kanco" diye isimlendirilen konağında özel bir görüşme yaptı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Ahmet Türk, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ve beraberindeki büyükelçiler heyetini, Derik'teki "Kasr-ı Kanco/ Qesra Qenco" diye isimlendirilen konağında ağırladı. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 2 saat sürerken, Türk'ün heyet için hazırlattığı özel yemek masasında içki servisi yapıldığı da görüldü.

Ahmet Türk ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Berger, görüşme öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk, "küçülen dünyada sorunların tüm ülke halklarının sorunları haline geldiğini" savunarak şöyle konuştu:

“Avrupa Birliği büyükelçimiz ve Avrupa Birliği büyükelçilerimiz tarih kentimizi Mardin’imizi ziyaret amacıyla buraya geldiler. Kendilerinin benimle bir görüşme talepleri oldu. Ben de onları böyle bir mekânda ağırlamayı düşünüyordum. Bu teklifimi kabul ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Bu benim için büyük bir onur. Ortadoğu'daki gelişmeler, Türkiye'deki gelişmeler ve dünyadaki gelişmeler herkesi ilgilendiren gelişmelerdir. Küçülen dünyamızda sorunlar bütün ülkelerin halklarının sorunları haline gelmiştir. Değerli misafirlerimizin Ortadoğu ile ilgili Türkiye ile ilgili başka konularla ilgili soruları olursa çok açık bir yüreklilikle yanıtlamaya hazırız."

AB Delegasyonu Başkanı Christian Berger ise “Bizi buraya davet ettiğiniz için teşekkür ediyoruz. Biz Avrupa Birliği'ndeki diğer üye devletlerin büyükelçileri olarak 2 günü Mardin'de geçirmek üzere geldik ve gerçekten Türkiye'nin kültürü ve güzelliklerinden çok etkileniyoruz. Sizinle yapacağımız görüşmeleri heyecanla bekliyoruz. Sizin engin tecrübelerinizi biliyoruz. Sizinle hem bu bölge ile ilgili hem de sizin de bahsettiniz gibi Ortadoğu'daki gelişmeleri hem de diğer konularla ilgili güzel bir görüşme olacağını düşünüyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından heyet, görüşme için hazırlanan odaya geçti. Görüşme basına kapalı yaklaşık 2 saat sürdü. (M. Salih Keskin – İLKHA) 












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.