AB Mısır İçin Bugün Toplanıyor

AB Mısır İçin Bugün Toplanıyor

AB dışişleri bakanları, Mısır`da ordu şiddetinin son bulması için politika belirlemek üzere Brüksel’de bir araya geliyor.

Mısır’daki katliam olaylarının ardından AB, ülkeye yapılan malî ve askeri yardımları gözden geçiriyor. 28 AB ülkesinin dışişleri bakanlarının Brüksel’de bir araya geleceği özel oturumda, Mısır’a yapılan askerî yardım ve silah sevkiyatının kesilmesi önerilerinin gündeme gelmesi bekleniyor.

İngiliz Dışişleri Bakanı William Hague, hafta başında İngiltere’nin Mısır’a bazı silahların sevkiyatının askıya alınacağını açıklamış, Almanya Başbakanı Angela Merkel de savunma ürünleri ihracatının durdurulmasının baskı aracı olarak kullanılabileceğini söylemişti.

AB, 2011 yılında 303 milyon euro değerinde silah ve askerî mühimmatın Mısır`a ihracatına izin verdi. Ayrıca Birlik, 2009 ile 2011 yılları arasında ülkeye yaklaşık 140 milyon euro askerî yardımda bulundu.

ABD ise 1979 yılında imzalanan İsrail-Mısır Barış Antlaşması’ndan bu yana her yıl 1 milyar 300 milyon dolar askeri yardımda bulunuyor. Ancak ABD’nin de bu yardımların bir kısmını askıya alması gündemde. Amerikan haber kanalı CNN’in Demokrat Senator Patrick Leahy’e dayandırarak verdiği habere göre, ABD yönetimi, yardımların bir kısmını yeniden düzenleyecek.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.