AB Somali'ye 200 milyon dolar veriyor!

AB Somali'ye 200 milyon dolar veriyor!

Avrupa Birliği, Şebab'a karşı mücadelesinde Somali'ye 200 milyon dolara yakın yardımda bulundu.

Avrupa Birliği Somali'ye eğitim ve güvenlik için yardım adı altında 158 milyon euro para yolladı. Açıklamayı Avrupa Birliği'nin Somali özel temsilcisi yaptı. 

Yeni yardım programı ülkede eylül ayında yapılan başkanlık seçimlerini izliyor. Ülkede Birleşmiş Milletler destekli bir merkezi hükümetin, kontrolü sağlamasına çalışılıyor.

Hasan Şeyh Mahmud, 21 yıldır ilk kez yapılan seçimlerde başkan seçilmişti. Hükümeti kurdu.

Yeni kabinede bazıları kadın 10 bakan yer alıyor.

Avrupa Birliği'nin Somali özel temsilcisi Michele Cervone d’Urso, "21 yıldan sonra hükümet sonunda yerel, bölgesel ve merkezi düzeyde işlevsel devlet sistemlerini yeniden oluşturuyor. Avrupa Birliği doğrudan ve işbirliği içinde Somalililerle çalışmakta daha da kararlı" dedi. Temsilci, hükümet ve sivil toplum ile daha yakından çalışmanın yollarını arayacaklarını söyledi.

Yardım paketinin, yargı, işlemeyen devlet kurumları, Somali polis kuvvetleri ve eğitim sistemine kullanılacağı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi Avrupalılar Afrika kıtasını baştanbaşa yağmaladıktan sonra, arkalarında bilinçli bir şekilde bir takım sorunlar oluşturarak çekildiler. Bu şekilde Afrika kıtasında oluşturdukları bu sorunlar sebebiyle bir türlü huzur ortamı sağlanamıyor. Son dönemlerde İslami hareketlerin güçlenmesi, halkın kendi inançlarına yönelmesi, Batılıları endişelendirmekte, ortalığın sükun bulmaması için tekrar fitne tohumlarını ekmektedirler.

Yönetimlerin kendi yandaşlarının elinden çıkmaması için her türlü entrikaya başvurmaktadırlar. Yardım adı altında bir tarafı güçlendirip, diğerlerinin üzerine saldırtarak tekrar kanını dökülmesine ve mazlumların perişan olmasına zemin hazırlamaktadırlar.

Batının insan hakları diye bir derdi yoktur. Tek dertleri çıkarları olup bu uğurda yapmayacakları zulüm ve vahşet yoktur.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.