Abbas seçim tarihini New York dönüşü açıklayacak

Abbas seçim tarihini New York dönüşü açıklayacak

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, New York'tan döner dönmez Batı Yaka, Gazze Şeridi ve Kudüs'te genel seçimlerin yapılacağı tarihi açıklayacağını söyledi.

Abbas, Birleşmiş Milletler'in 74'üncü Genel Kurulu'nda dün yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'i ve uluslararası çevreleri seçimlerde gözlemcilik yapmaya davet etti.

Filistin Yönetimi Başkanı, seçimlerin; belirleyeceği tarihte yapılmasını engellemeye kalkışanın sonuçlarından sorumlu olacağını belirtti.

İslami Direniş Hareketi (Hamas) dün Filistinli grupların bölünmüşlük halinin sona ererek birlik ve bütünlüğün sağlanması için sunduğu planı koşulsuz olarak kabul ettiğini açıklamıştı.

Filistinli grupların planı yılsonuna kadar milli birlik hükümeti kurulmasını, kurumların seçim kanunlarının birleştirilmesini, kısmi temsil esasına göre ulusal konsey seçimlerine hazırlık komitesinin toplantılarına yeniden başlamasını ve önümüzdeki yılın ortalarında seçimlerin yapılmasını içeriyor.

Planı sunan Filistinli grupların İslami Cihad, Halk Cephesi, Demokratik Cephe, Halk Partisi, Ulusal Girişim, Feda, Halk Cephesi-Genel Komutanlık ve Es-Saika olduğu ifade edildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.