Abbas yönetimi Gazze'nin ortak çalışma için attığı adımları reddediyor

Abbas yönetimi Gazze'nin ortak çalışma için attığı adımları reddediyor

Gazze'deki Filistin Sosyal Kalkınma Bakanlığı Vekili Gazi Hamed, Ramallah'taki Kalkınma Bakanı Ahmed Mecdelani'nin ortak çalışma için attıkları adımların tümünü reddettiğini söyledi.

İnsani ve sosyal faaliyetlerin geliştirilmesi için bir öneride bulunduklarını açıklayan Hamed, önerilerinin Ramallah tarafından reddedildiğini bildirdi.

Hamed, Ramallah'taki Kalkınma Bakanlığı'nın hiçbir kanıt olmadığı halde Gazze'deki Kalkınma Bakanlığı aleyhine saldırgan açıklamalarda bulunduğunu ifade etti.

Ramallah'taki bakanlığın hassas görevlerde bulunan birçok memuru geri çektiğini kaydeden Hamed, ulusal programın kapatılıp bildirilerin güncellenmesinin engellendiğini, bunun çalışmaları baltaladığını söyledi.

Hamed, Ramallah'taki bakanlığın, Kalkınma Bakanlığı'nın tüm görevlerini yerine getirmesi için kurduğu komitenin bunu başarmasının imkânsız olduğuna işaret etti.

Sosyal Kalkınma Bakanlığı'nın fakirler başta olmak üzere geniş bir kesime hizmet ettiğine dikkat çeken Hamed, bakanlığın söz konusu kesimlerin yararına olacak şekilde yerel ve uluslararası kurumlarla işbirliği yaptığını bildirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.