Abbas yönetimine bağlı polis Filistinli aktivistin ölümüne neden oldu

Abbas yönetimine bağlı polis Filistinli aktivistin ölümüne neden oldu

​Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas yönetimine bağlı polis tarafından işgal altındaki Batı Şeria’da alıkonulan siyasi aktivist Nizar Benat’ın vefat ettiği açıklandı. HAMAS, olaya tepki gösterdi.

Batı Şeria'nın güneyindeki el-Halil Valisi Cibrin El-Bekri, yaptığı yazılı açıklamada, aktivist Benat’ın, Abbas güçlerinin kendisini tutuklamasından sonra vefat ettiğini teyit etti.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre birçok Filistinli hukukçunun üyesi olduğu Adalet İçin Avukatlar isimli örgütün temsilcisi Avukat Muhanned Karaca, konu hakkında yaptığı açıklamada, el-Halil’deki başsavcılığın Benat’ın öldüğünü Ramallah merkezli İnsan Hakları Bağımsız Komisyonu (ICHR) Direktörü Ferid el-Atraş’a bildirdiğini aktardı.

Öte yandan Nizar Benat’ın ailesi, Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçlerinin, bu sabah Benat’ın evine baskın yaptığı, 20’ye yakın güvenlik görevlisinin kendisine şiddet uyguladığını ve ardından tutukladıklarını açıkladı. Aile, tutuklandığı sırada Benat’ın avaz avaz bağırdığını da belirtti.

Gözaltına alınırken polis tarafından darp edildi

Benat’ın evinin basıldığına, uyurken kafasına coplarla ağır şekilde vurulduğuna, uyandığında ise biber gazına maruz kaldığına dikkat çeken aile, tüm bunların, Benat’ın önceden planlanmış bir suikasta kurban gittiğinin kanıtı olduğunu vurguladı.

Açıklamasında aile, “Nizar, yediği dayak nedeniyle daha evindeyken bilincini kaybetti. Uyandıktan sonra da 25 civarında Koruyucu Güvenlik Güçleri ve Filistin Genel İstihbarat Servisi mensubu tarafından çıplak olarak tutuklanarak bilinmeyen bir yere götürüldü." ifadelerine yer verdi.

Aile, aktivist Benat’ın suikasta uğradığını kanıtlamak için insan hakları örgütleri ve aileden fertlerini içeren bir soruşturma komitesinin kurulmasını talep etti.

Dura sakinlerinden olan Nizar Benat siyasi duruşu ve görüşleri nedeniyle daha önce de Ramallah yönetimi tarafından birçok kez tutuklandı. Benat’ın, haksızlık ve insan hakları ihlaline uğradığı kaydedilmişti.

HAMAS'tan tepki

HAMAS Sözcüsü Sami Ebu Zuhri, siyasi aktivist ve milletvekili adayı Nizar Benat’ın, Mahmud Abbas yönetimine bağlı güvenlik güçleri tarafından öldürülmesini kınadı.

Zuhri, “Benat suikastı, yönetimin hesapları tasfiye konusundaki kanlı politikasını yansıtıyor.” dedi.

Söz konusu suikastın birinci derecede sorumlusunun Filistin Başbakanı Muhammed İştiyye olduğunu vurgulayan Zuhri, suçluların cezalandırılması için hukuki işlemlerin ivedilikle başlatılmasını talep etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler