ABD Ankara Büyükelçiliği kültür ateşesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti

ABD Ankara Büyükelçiliği kültür ateşesi Selçuk Üniversitesini ziyaret etti

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi ve Ekonomi Ateşesi, Selçuk Üniversitesi'ni ziyaret etti.

KONYA- Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Katherine Van De Vate ve Ekonomi Ateşesi Patrick Fischer, Selçuk Üniversitesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in işbirliği görüşmeleri gerçekleştirmek ve tanıtım fuarına katılmak üzere Pakistan’da bulunması nedeniyle Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ile görüşen heyet üyeleri, ABD’deki üniversitelerle Selçuk Üniversitesi’nin çeşitli alanlarda işbirliği yapmak istediklerini bildirdi. Patrick Fischer, üniversite-sanayi işbirliğinde Konya ile Selçuk Ünivesitesi birlikteliğini örnek göstedi.

 

“Elçilik Olarak İlk Adımı Biz Atmak İstedik”

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü Dış İlişkiler Koordinatörlüğü Okutmanı Teslime Gökgöl’ün de hazır bulunduğu ziyarette konuşan ABD Kültür Ateşesi Van De Vate, “Ülkemizdeki üniversitelerle Selçuk Üniversitesi’nin çeşitli alanlarda işbirliği yapması için elçilik olarak ilk adımı biz atmak istedik.  Bizde uygulanan üniversiteler arası partnerlikle bu işbirliğinin daha kolay yürütüleceğini düşünüyorum. ABD’de üniversitelerin daha çok gelişmesi için partnerliğe çok önem veriyoruz. Aynı işleyişi Selçuk Üniversitesi ile de geliştirmek için ilk adımı elçilik olarak biz atıyoruz. Global dünyadaki bu tür partnerliklerin her iki tarafı da geliştirdiğini birçok alanda gördük.” dedi.

 

Üniversite-Sanayi İşbirliğinde Konya-Selçuk Örneği

Üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini söyleyen Ekonomi Ateşesi Patrick Fischer ise, “Üniversite-sanayi işbirliği konusunda Selçuk Üniversitesi ile ülkemizdeki üniversiteler arasında önemli işbirlikleri yapmak istiyoruz. Türkiye’deki ekonomik sistemin nasıl gerçekleştiğini, ekonomiye üniversitelerin katkısını gerçekten çok merak ediyoruz. Bu konuda çalışmalar yapmak için geldik. Konya’da bu anlamda önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz ve bu anlamda çeşitli işbirlikleriyle güzel aktiviteler gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Çünkü üniversite-sanayi işbilirliği üniversitelerin anlaşma yapmasında, aradaki ilişkilerini geliştirmede bir çok alana seslendiği için ilişkileri olumlu yönde etkiliyor.” dedi.

 

“Uluslararası Arenada Gelişmimizi Artırmak İstiyoruz”

Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ise ziyarettenduyduğu memnuniyeti belirterek, “Erasmus ve Mevlana gibi değişim programlarıyla yurtdışındaki üniversitelerle çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalıyoruz. Daha çok Erasmus Öğrenci Değişim Programı’yla öğrencilerimizin yurtdışında eğitim almaları için bir fırsat yaratıyoruz. Öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri ve uluslararası arenada yapılan çalışmaları takip etmeleri için bu tür işbirliği anlaşmalarına üniversite olarak önem veriyoruz. ABD’deki üniversitelerle de çeşitli alanlarda imzalanacak anlaşmaların üniversitemiz açısından olumlu gelişmelere vesile olacağını düşünüyorum.” dedi. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Konya Haberleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.