ABD askerleri tekrar Telabyad'da

ABD askerleri tekrar Telabyad'da

Suriye sınırında TSK ile PYD arasında yaşanan çatışmaların ardından Türkiye'nin Telabyad'a müdahale etme seçeneği masada iken ABD askerleri yine Rakka'nın Telabyad kentinde görüntülendi.

Suriye sınırında TSK ile PYD arasında yaşanan sıcak saatlerden sonra ABD askerleri yine Rakka'nın Telabyad kentinde görüntülendi.

Daha önce de Türkiye'nin Telabyad'a müdahale etmesinin önüne geçmek için kentin birçok farklı noktasına bayrağını dikmekle gündeme gelen ABD'nin yine PYD ile yaşanan çatışmaların ardından kentte görüntülenmesi dikkat çekti.

Sincar operasyonunun ardından PYD tarafından Türkiye'nin 11 sınır karakoluna havanlı saldırı yapılmasına karşılık verilmişti. PYD'nin kontrolünde bulunan sınır bölgelerinde yaşanan sıcak çatışmaların ardından TSK, özellikle Telabyad'ın karşısındaki sınır bölgede yoğun askeri sevkiyat yapmaya devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre; Türkiye'nin uzun süredir kendisi için tehlike oluşturuyor dediği başta Telabyad olmak üzere PYD'nin eline geçen bölgelere askeri harekat yaparak bölgenin yerel halkın idaresine geçmesini amaçlıyor. Bu kapsamda hazır bekletilen TSK tarafından eğitilmiş çok sayıda ÖSO askerinin, geri alınacak bölgelere yerleştirileceği belirtiliyor.

TÜMSİAD 7. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da konuşmasında "bir gece ansızın gelebiliriz" diyerek PYD bölgesine müdahale edilebilir mesajı verdi.

Erdoğan, "İşte Telafer, işte Sincar, ne oldu? Baktık ki olmuyor Sincar'a bir operasyon, öbür tarafa bir operasyon; yaklaşık 210-220 tane teröristi orada hallettik ve en önemli merkezlerini oralarda vurduk. Niye? Bu milletle oyun oynanmaz, herkes bunu görecek. Dolayısıyla vakti, saati geldiğinde ne yapacağımızı biz gayet iyi biliriz. Bir gece ansızın gelebiliriz. Şimdi bunlar tehditlerini vesaire sallayıp dururlar. Biz eğer bu tehditlere aldanarak, eğer bu tehditlere bakarak yola çıksaydık Rabbim bize bu günleri nasip etmezdi." dedi.

Tüm bu gelişmeler karşısında ABD bayrağı taşıyan savaş araçlarının Telabyad'da görüntülenmesi ABD'nin Türkiye'nin Telabyad'a müdahale edebilme olasılığına karşı kente geldiğini gösteriyor. ABD'nin Telabyad'a gelmesine karşılık Türkiye'nin nasıl hareket edeceği ise bilinmiyor.

Tüm bu gelişmeler karşısında hem Suriye tarafında hem de Türkiye tarafında kalan sivil halkın ise tedirgin bekleyişi devam ediyor. (Osman Gülebak - İLKHA) 














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.