ABD Başkanı Biden: israilin güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

ABD Başkanı Biden: israilin güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz

ABD Başkanı Joe Biden, İran'ın siyonist işgal rejimine misilleme saldırısının ardından yaptığı açıklamada "İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı israilin güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz." ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray'daki Durum Odası'nda (Situation Room) Savunma Bakanı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Genelkurmay Başkanı General Charles Brown, CIA Direktörü Bill Burns ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan gibi isimlerle bir araya geldi.

Toplantıdan bir kareyi X'teki hesabından paylaşan Biden "İran'ın israile yönelik saldırıyla ilgili son durum için ulusal güvenlik ekibimle bir araya geldim. İran ve onun uzantılarının tehditlerine karşı israilin güvenliğine olan taahhüdümüz sarsılmaz." dedi.

Siyonist rejim, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti.

Saldırıda İran Kudüs Gücü’nden bir komutanın ve altı askeri yetkilinin katledilmesi sonrası Tahran, işgal rejimine karşılık vereceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.