ABD Başkanı kafasına estiği gibi davranıyor

ABD Başkanı kafasına estiği gibi davranıyor

TBMM 22. Dönem Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD'nin Başkanı Trump'ın kafasına estiği gibi davrandığını söyledi.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde seçim çalışmalarına katılan TBMM 22. Dönem Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ABD'nin Başkanı Trump'ın kafasına estiği gibi davrandığını dile getirdi.

İlçe binasında partililerle bir araya gelen Arınç, burada yaptığı konuşmada, Ak Parti'nin 17 yıllık iktidarı boyunca maddi ve manevi hizmetler yaptığını savundu.

Arınç, "Şanlıurfa, bir garip ittifakın içinde. Geçmişte bizimle siyaset yapanlar bugün bu garip ittifakın içinde yar alıyor. Şahıslarla bizim bir işimiz yok. Ama bunu biz ahlaken doğru bulmuyoruz. Çünkü Ak Parti'nin temsil ettiği mana Viranşehir'in de yürekten inandığı bir manadır. Kurulduğumuz günden beri maddi ve manevi büyük hizmetler yaptık. Maddi hizmetlerimizin yanında hamdolsun din ve vicdan özgürlüğü, fikir ve düşüncü özgürlüğünün önündeki tüm engelleri kaldırdık. Bunu yaptığımız için 17 yıllık iktidarımız boyunca halkımızın her zaman desteğini aldık. 17 yıldır kaybettiğimiz bir seçim yok. Allah'a hamdolsun ki milletimiz bize en zor zamanlarda destek oluyor. Böyle bir partinin, böyle bir iktidarın karşısına çıkarken bir kat fazla insanda insaf olması lazım. Neden, 'O olacak da ben olmayacağım.' dersen o zaman buna millet karar verecek. Tabi sıkıntılar vardır. İçerden kaynaklanan, dışarıdan kaynaklanan sıkıntılar. Ama tüm sıkıntı ve dayatmalara karşı sesini yükselten dik duruşunu bozmayan bir cumhurbaşkanımız var." dedi.

Trump denilen bir adamın kafasına estiği gibi davrandığını söyleyen Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkenin düştüğü durumdan çıkabilmesi için Ak Parti'nin seçimlerden güçlü bir sonuçla çıkması gerekiyor. Hukukçuyum. Şu an hukuk büromda çayımı yudumluyor olabilirdim. Ama bu çirkin ittifaka karşı tavrımızı ortaya koymamız gerekiyor. Ülke şu an ki durumdan güçlü bir iktidarla çıkabilir. Trump denilen bir adam var. Kafasına estiği gibi davranıyor. Birgün Kudüs'ü israilin başkenti ilan ediyor. Bir başka gün Golan Tepelerini sraile veriyor. İşte tüm bu haksızlıklara karşı sesini yükselten bu ülkenin Cumhurbaşkanı var." ifadelerini kullandı.

İlçe Başkanlığındaki programın ardından Arınç ve beraberindekiler Belediye Başkan Adayı Salih Ekinci'nin Seçim İrtibat Bürosunu ziyaret etti.

Arınç'a, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özşavlı, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, İlçe Başkanı Ali Tekin ve Belediye Başkan Adayı Salih Ekinci eşlik etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.