ABD destekli darbe girişimine karşı gösteriler devam ediyor

ABD destekli darbe girişimine karşı gösteriler devam ediyor

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde ABD destekli darbe girişiminin ardından halk meydanlarda darbe karşıtı gösterilerine devam ediyor.

ABD destekli gerçekleşen 15 Temmuz’daki darbe girişimin ardından başlayan darbe karşıtı gösteriler tüm Türkiye de olduğu gibi Birecik’te 8’inci gününde de devam etti.

Birecikli olan Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, darbe karşıtı gösterilerin yapıldığı Sahil Parkında bulunan meydanda halka seslendi.

Allah bir daha o geceyi göstermesin diyerek konuşmasına başlayan Fakıbaba, yaşadıklarını şu cümleler ile anlattı:

“Önce uçak havadan genel merkeze geldiği zaman alçalarak oradaki vatandaşlara kurşunu bırakıyor. Müthiş bir ses bombası ve genel merkezin bütün camları paramparça… Oradan gidip Cumhurbaşkanımızın külliyesine bomba atıyor. 15 dakikada bir bu durum tekrarlanıyor. İsrail bunlardan iyi, gavur bunlardan iyi, bunlara ne desem azdır. Meclise gelirken dikmen kapısının önünde vatandaşlara kurşun atıyorlar. Meclis’te konuşmalar yapılıyorken oturduğumuz yerin 5 metre ilerisine, başbakanlığın çalışma odasına bir bomba düşerek meclisin içerisi toz duman oldu. Avizeler başımıza düşmüş olsaydı meclisteki milletvekillerimiz ölmüş olacaktı. Sabaha kadar çatışmalar devem ederken 10 tane bombayı yedik ve meclis tanınmaz hale geldi. Allah rızası için bunu kim yapar? Bunu yapanlara ne denir? Size soruyorum. Bunu yapanların Allah bin kere belasını versin.”

Birçok STK’nın da destek verdiği darbe karşıtı gösterilere katılan halka, Birecik Kızılay’ı pilav dağıttı. (İLKHA)






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.