ABD ile birlikte bir harekât merkezi kurulmasının kararı verildi

ABD ile birlikte bir harekât merkezi kurulmasının kararı verildi

​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy ile düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD ile birlikte bir harekat merkezinin kurulmasına karar verdiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile ortak basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerikalılarla birlikte bir harekât merkezinin kurulmasının kararı verildi." dedi.

Millî Savunma Bakanlığı ile ABD heyeti arasındaki görüşmelere ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “3 günlük bir görüşme periyodu oldu. Bu görüşmeler gerçekten olumlu bir istikamette devam etti. Bu görüşmeler yine devam edecek ancak şimdi bir adım atılıyor. Tarih vermeyeceğim, şimdi Amerikalılarla birlikte bir harekât merkezinin kurulmasının kararı verildi. Bu harekât merkezini kurmak suretiyle buradaki süreç başlatılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılacak adımın ABD ile birlikte atıldığını belirterek, “Burada aslolan Fırat'ın doğusunda bu adımın atılması meselesiydi. Bu da şimdi Amerikalılarla birlikte gerçekleştiriliyor" şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.