ABD, işgalci siyonist rejimle arasını yaptığı BAE'ye F-35 ve SİHA satışını onayladı

ABD, işgalci siyonist rejimle arasını yaptığı BAE'ye F-35 ve SİHA satışını onayladı

​ABD, işgalci siyonist rejimiyle normalleşme adı altında ihanet anlaşması imzalayan BAE'ye F-35 ve MQ-9B SİHA satışına onay verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, yaptığı açıklamada BAE'ye 23,37 milyar dolar değerindeki F-35 uçakları, MQ-9B tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve havadan havaya, havadan karaya füze mühimmat satışını onayladığını ifade etti.

Pompeo, bu silah satışlarının 10,4 milyar dolar değerinde 50 adet F-35A Lightening II uçağı, 2,97 milyar dolara 18 adete kadar MQ-9B insansız hava araçları ve 10 milyar dolar değerinde havadan havaya, havadan karaya füze mühimmatından oluştuğunu belirtti.

Siyonist işgal rejiminin sözde başbakanı Benyamin Netanyahu, geçtiğimiz haftalarda yaptığı bir açıklamada, böyle bir silah satışına itirazı olmayacağı imasında bulunmuştu. Siyonist işgal rejimi şimdiye kadar ABD'nin savaş uçaklarının Arap ülkelerine satılmasına karşı çıkıyordu.

İşgalci siyonist rejim ile BAE arasında 15 Eylül’de Beyaz Saray’da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.