ABD Konsolosluğu'ndan Diyarbakır'da dikkat çeken hibe!

ABD Konsolosluğu'ndan Diyarbakır'da dikkat çeken hibe!

Uzun bir aradan sonra ABD Adana Konsolosluğu yetkilileri yeniden Diyarbakır'a geldi. Bu defaki ziyarette DTSO Kadın Meclisi’ne "Hibe Desteği" verildi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi" planladığı çalışmalar için ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndan hibe desteği aldı. Söz konusu projenin dikkat çeken detayı ise "toplumsal cinsiyet eğitimi" oldu.

Türkiye’de ilk defa Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi" planladığı çalışmalar için ABD Büyükelçiliği’nden 40 bin dolar hibe desteği aldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan "Kadın Meclisi" yapılan seçimlerle kuruldu. 230 kadının katıldığı seçimde 48 kişilik "Kadın Meclisi" seçimi yapıldı.

Kadınların, ticaret ve sanayi odaları gibi ekonomik yapılarda ve meslek örgütlerinde temsilinin güçlendirilmesi ve bu yapıların hizmetlerinden daha etkin bir şekilde yararlanabilmelerinin hedeflendiği belirtilen Kadın Meclisi'ne ilk destek ABD'nin Adana Konsolosluğu'ndan geldi.

Hibe desteği hakkında bilgi veren DTSO Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir Ok, projenin bir yıl süre ile uygulanacağını ve proje ile kadınların oda hizmetlerinden daha etkin destek alması ve güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

İçeriğinde "toplumsal cinsiyet eğitimleri"nin dikkat çektiği projenin detaylarına ilişkin bilgi vere Ok, sözlerine şöyle devam etti:

"ABD Büyükelçiliği'nden hibe desteği alan projenin toplam bütçesi 72 bin 900 dolar olup, büyükelçiliğin desteği 40 bin dolar, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın proje desteği ise 32 bin 900 dolardır. Proje kapsamında yereldeki ekonomik kuruluşlar bünyesinde toplumsal cinsiyet eğitimlerinin düzenlenmesi, kadınların güçlenmesine yönelik eğitim ve desteklerin sunulması, Kadın Meclisi’nin kurumsallaşmasının sağlanması ve 2020 yılında Uluslararası Kadın ve Ekonomi Zirvesi’nin düzenlenmesi planlanmaktadır."

ABD Adana Konsolosluğu proje faaliyetleri için DTSO’yu ziyaret etti

Haziran ayında başlayacak projenin faaliyetlerini görüşmek ve işbirliğini geliştirmek için ABD Adana Konsolosluğu Kültür Ataşesi Jen Curatola DTSO’yu ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında DTSO Yönetim Kurulu Üyesi Nevin İl ve Genel Sekreter Yardımcısı Meryem Özdemir Ok ile bir araya gelen Jen Curatola, Kadın Meclisi’nin çalışmalarını ve proje kapsamında yapılacak faaliyetleri değerlendirdi.

Curatola, Kadın Meclisi Projesi’nin kendilerini oldukça heyecanlandırdığını ve yakından takip edeceklerini, bu projeye destek verdikleri için de oldukça mutlu olduklarını belirtti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.