ABD ordusu ve istihbaratından "katledilen siviller konusunda" karşılıklı suçlama

ABD ordusu ve istihbaratından "katledilen siviller konusunda" karşılıklı suçlama

Afganistan'da 10 sivilin katledildiği saldırının ardından, ABD ordusu ve istihbaratı birbirini suçladı.

İşgalci ABD ordusu, başkent Kabil'de, 29 Ağustos'ta insansız hava aracıyla (İHA) düzenlediği saldırıda, aynı aileden 7'si çocuk 10 sivili katletti.

Saldırıdan 48 saat önce hassas bir istihbarat aldıklarını ve bahsi geçen evde DAİŞ planlayıcılarının bulunduğu öne süren işgalci ABD, söz konusu kişilerin havaalanına roketlerle saldırı düzenleyebileceklerini iddia etti.

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, daha sonra yaptığı açıklamada, katledilenlerin hepsinin sivil olduğunu belirterek özür diledi.

McKenzie, "Söz konusu saldırıda 7'si çocuk 10 kadar sivilin öldüğü sonucuna vardık. Dahası bu saldırının hedefindeki araçtakilerin ya da ölenlerin IŞİD-H ile bir bağlantısı yok ya da ABD güçlerine doğrudan bir tehlike arz etmiyor." ifadesini kullandı.

McKenzie, Kabil'deki saldırıyı alınan acil istihbarat üzerine gerçekleştirdiklerini iddia etti. Özellikle de saldırıdan 36 saat önce 60 farklı yerden saldırı istihbaratı aldıklarını belirten McKenzie, bu istihbarat bilgilerinde en fazla tekrar eden parçanın ise DAİŞ örgütünün beyaz bir Toyota Corolla araç kullanacağı olduğunu dile getirmişti.

McKenzie'nin bu açıklamalarından sonra ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), saldırıdan hemen önce saldırı alanında sivillerin bulunduğu konusunda orduyu uyardıklarını ileri sürdü.

CIA kaynaklarından orduyu uyardıklarına dair bilgi sızmasının, ordu ile istihbarat arasında bu saldırı konusunda bir gerilim olduğunu gösterdiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler