ABD polisinin öldürdüğü siyahilerin sayısı artıyor

ABD polisinin öldürdüğü siyahilerin sayısı artıyor

ABD'nin farklı bölgelerinde, polislerin öldürdüğü siyahilerin sayısı artıyor.

ABD'nin Minnesota eyaletinde siyah Amerikalı George Floyd'un ölümünden eski polis memuru Derek Chauvin'in suçlu bulunmasından sonra, farklı eyaletlerde en az üç siyahi daha polis tarafından öldürüldü.

Ohio’da polis, 16 yaşındaki Ma’Khia Bryant isimli siyahi bir genci öldürdü. Vurulan gencin, elindeki bıçakla başka bir kadına saldırdığı sırada polis kurşununun hedefi olduğu iddia edildi.

Kuzeydoğu Carolina eyaletinde, polisin arama yaptığı sırada arabasıyla kaçmaya çalışan Andrew Brown isimli bir genç yine polis tarafından vurularak öldürüldü.

San Diego’nun bir banliyösünde ise elindeki metal sopayla otomobillere zarar verdiği iddiasıyla bir siyahi genç daha polis tarafından ateş açılarak öldürüldü.

Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde, siyah Amerikalı 46 yaşındaki George Floyd, 25 Mayıs 2020'de dolandırıcılık şüphesiyle gözaltına alındığı sırada, 44 yaşındaki polis memuru Derek Chauvin'in 9 dakika 29 saniye boyunca diziyle boynuna bastırması nedeniyle dakikalarca "nefes alamıyorum" diye yalvararak can vermişti.

Floyd'un olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede öldüğü belirtilmiş, olayla ilgili görüntüler ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını alevlendirmiş ve şiddetli protestolara neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler