ABD saldırısına Türkiye’den destek

ABD saldırısına Türkiye’den destek

ABD öncülüğünde Suriye'ye yönelik yapılan saldırıları destekler mahiyette bir açıklamada bulunan Dışişleri bakanlığı, saldırıyı, tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bir operasyon olarak niteledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Duma’da kimyasal silah kullanıldığı bahanesiyle Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırı sonrası tepkiler devam ederken, Türkiye Dışişleri Bakanlığından ABD saldırısına destek geldi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan Dışişleri Bakanlığı, Doğu Guta’nın Duma bölgesine yönelik yapılan kimyasal saldırının karşısında yapıldığını belirttiği bu saldırıyı tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bir operasyon olarak niteleyerek, saldırıyı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

Saldırının "yerinde bir tepki" olarak nitelendirildiği Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, "Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir." ifadelerine yer verildi.

Bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik öneme haiz olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bu tecrübe ışığında, başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere tüm uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımının cezasız bırakılmamasını sağlayacak ortak adımlar üzerinde uzlaşmaya varması elzemdir.” (İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.