ABD, siyonist işgal rejiminin ilhak planına destek veriyor

ABD, siyonist işgal rejiminin ilhak planına destek veriyor

HAMAS, ABD yönetiminin, siyonist işgal rejiminin ilhak planının tedrici bir şekilde uygulanmasına destek verdiğini açıkladı.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazım Kasım, ABD'nin, siyonist işgal rejimi nezdindeki büyükelçisinin, Batı Şeria bölgesindeki yahudi yerleşim merkezleriyle bilimsel işbirliği yasağının kaldırılmasına dair açıklamasının Washington yönetiminin Filistin halkına karşı düşmanca tutuma ortak olması ve emperyalist ilhak planının tedrici bir şekilde uygulanmasına destek vermesi anlamına geldiğini dile getirdi.

Kasım, ABD'nin ve siyonistlerin Batı Şeria'daki yahudi yerleşimi dosyası karşısındaki tutumlarının, bazı çevrelerin kendilerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirme anlaşmasını kabul etmelerinden sonra Batı Şeria'yla ilgili ilhak planının da dondurulduğu iddialarının tamamen yalan ve saptırma amaçlı olduğunu gözler önüne serdiğine dikkat çekti.

Kasım açıklamasında, ABD'nin Filistin halkının meşru haklarına karşı ve siyonist işgal rejiminin hakimiyet alanlarını genişletme amaçlı projelerine destek mahiyetindeki tavırlarına da sert tepki gösterdi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), kendisinin siyonist işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmasını kabul etmesi üzerine işgal rejiminin de Batı Şeria'nın ilhakı projesini dondurduğu iddiasında bulunmuştu.

Ancak gelişmeler BAE'nin bu konudaki iddialarının tamamen gerçek dışı ve kendisinin kirli politikasının üstünü örtme amaçlı olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.