ABD, Suriye'de hava üssünü vurdu

ABD, Suriye'de hava üssünü vurdu

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'de rejime ait bir hava üssüne 50’den fazla füze fırlattıklarını açıkladı. ABD Başkanı Trump, saldırı emrinin kendisi tarafından verildiği belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Suriye'de rejime ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattıklarını açıkladı.

Konuyla ilgili Pentagon’da gazetecilere açıklama yapan bir yetkili, "Suriye rejimine ait bir hava üssüne 50’den fazla Tomahawk füzesi fırlattık." diyerek saldırın Akdeniz'de konuşlu bir ABD askeri gemisinden yapıldığını belirtti.

Askeri yetkili ayrıca, saldırıda uçakların, pistlerin ve yakıt noktalarının vurulduğunu aktararak, " Vurulan üssün kimyasal saldırıda kullanıldığını düşünüyoruz. Bugün yaptıklarımız ikinci bir talimata kadar bununla sınırlı olacak." ifadelerine yer verdi.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, saldırı talimatının kendisi tarafından verildiğini belirtti.

Trump, "Bu gece kimyasal saldırının yapıldığı askeri üssü hedef alan bir saldırı emrini verdim. Suriye'deki füze operasyonu ABD'nin güvenliği için elzemdi. Daha önceki girişimler başarısız olduğu için mülteci krizi devam ediyor ve bölgedeki istikrarsızlık ABD'yi ve müttefiklerini tehdit ediyor. Bu akşam tüm medeni ülkeleri, Suriye'deki katliamı ve her türlü terörizmi durdurmak için ABD'ye katılmaya davet ediyorum." dedi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.