ABD Suriye'de Nusra karargahını da vurdu

ABD Suriye'de Nusra karargahını da vurdu

ABD ve beş Arap ülkesi, Suriye'deki IŞİD hedeflerini havadan ve denizden füzelerle vuruyor. Bombardıman sadece IŞİD'le sınırlı değil, Nusra da hedefte. IŞİD'in Rakka'daki komuta merkezi ve Deyr Ez Zor'daki en büyük eğitim kamplarından biri vuruldu, onlarc

ABD'nin başını çektiği IŞİD'e karşı mücadele koalisyonu, bu sabah Suriye'de yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Saldırılardan birinde El Nusra Cephesi'ne ait olduğu bildirilen bir karargah vuruldu. Karargahın vurulması sonucu 17 kişi hayatını kaybetti. 

IŞİD'e karşı mücadele koalisyonunda yer alan Körfez ülkeleri de ilk defa yürütülen hava saldırılarına askeri uçaklarıyla katıldı. Suudi Arabistan'ın ve Bahreyn'in savaş uçaklarının Suriye'deki IŞİD hedeflerini havadan bombaladığı duyuruldu.

Saldırının Nusra Cephesine yönelmesi, bir süredir araları açık olan El Kaide ile IŞİD birlikteliğini yeniden getirebilir. ABD'nin düzenlediği saldırı sırasında, el Nusra komutanlarından Ebu Yusuf El Türki de hayatını kaybetti. 

Türk asıllı olan Nusra komutanı El Türki'nin Nusra mensuplarına keskin nişancılık eğitimi verdiği belirtiliyor. 

ABD: SALDIRI HORASAN'A YAPILDI

ABD, saldırının El Kaide'nin Suriye'de kurduğunu iddia ettiği yeni kolu olan Horasan'a düzenlendiğini söyledi. Horasan, El Kaide'ye bağlı olarak Suriye'de faaliyet gösterdiği söylenen yeni bir örgüt. New York Times'ta yer alan habere göre, Ame­ri­kan giz­li ser­vi­si, Su­ri­ye'de şim­di­ye dek ta­nın­ma­yan bir ra­di­kal ör­gü­tün da­ha tıp­kı IŞİD gi­bi güç­len­di­ği uya­rı­sın­da bu­lun­du. Ör­gü­tün adının Ho­ra­san olduğu ifade edildi.. NYT'nin Ame­ri­kan giz­li ser­vi­sinden (NSA) edin­di­ği bil­gi­le­re da­yan­dır­dı­ğı ha­be­ri­ne gö­re 'Ho­ra­san' ör­gü­tü ge­çen yıl Su­ri­ye'de 33 ya­şın­da­ki bom­ba­cı Muh­sin El Fad­li ta­ra­fın­dan ku­rul­du. Haberde, Horasan'ın hedefinin batılı ülkeler olduğu ve bu ülkelerde büyük eylemler gerçekleştirmek olduğu ileri sürülüyor. 

ABD'NİN NUSRA KARARGAHINA SALDIRISINDA SİVİLLER DE ÖLDÜ

ABD'nin başını çektiği koalisyonun Nusra karargahına düzenlediği saldırıda, üçü çocuk sekiz sivilin de hayatını kaybettiği bildirildi. 

Diğer taraftan, saldırı sonrasında 17 olarak açıklanan ölü sayısının da en az 30 olduğu bilgileri geliyor. 

IŞİD'İN EN BÜYÜK KAMPLARINDAN BİRİ DE VURULDU

Uçaklar IŞİD'in en güçlü olduğu bölgelerin başında gelen Rakka kenti ile Irak sınırındaki bölgelerde bulunan onlarca hedefi vurdu. Hedefler arasında silah ikmal noktaları ve IŞİD'in cephanelikleri var.

Bazı kaynaklarına göre, Suriye'nin doğusundaki Deyru'z Zor kentinde ise 22 hava saldırısı gerçekleşti. Kentin Ebu Kemal kasabasında bulunan IŞİD'in en büyük eğitim kamplarından biri de vurulan hedefler arasında.

Özellikle yabancı IŞİD üyelerinin eğitildiği kampa 8 füze isabet etti. IŞİD’in Ebu Kemal bölgesinde çok büyük bir eğitim kampı bulunuyor. Değişik ülkelerden gelen kişiler buralarda teorik ve pratik eğitimden geçiriliyor. Rakka ise, IŞİD’in komuta kademesinin merkezi konumunda.

Değişik bölgelere düzenlenecek saldırılar buradan yönetiliyor. Rakka'yı hedefleyen saldırılarda Ürdün savaş uçakları da yer aldı.m Reuters'a konuşan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdulrahman, Rakka ve çevresinde düzenlenen hava saldırılarında onlarca IŞİD üyesinin öldüğünü veya yaralandığını söyledi.
ABD bugünkü saldırıda Haseke’ye bağlı Şeddade kasabası ile Irak sınırındaki Hol bölgelerini de vurdu. Bu bölgeler uzun zamandır IŞİD’in kontrolünde bulunuyor. Al Jazeera'ye konuşan görgü tanıkları çok sayıda IŞİD üyesinin yanık cesetlerinin bulunduğunu belirtti.

Olay yerinden gelen yeni görüntüler, ABD'nin Nusra karargahı diye vurduğyu yerin sivil yerleşim yeri olduğu iddialarını güçlendiriyor;

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.