ABD uşağı Kral Abdullah'tan katliama destek

ABD uşağı Kral Abdullah'tan katliama destek

Suudi Arabistan Kralı Abdullah, şiddet olaylarında ülkesinin teröristler karşısında Mısır'ın yanında yer alacağını söyledi.

Suud Kralı Abdullah: "Biz sonuna kadar teröre karşı Kahire'nin yanındayız. Kim Mısır'ın içişlerine karışırsa işte onlar fitnecidirler"

Kral Abdullah, Arap ve İslam dünyasının seçkin şahsiyetlerini, onurlu alimleri Mısır'ın güvenliğini sarsmaya çalışan herkesin karşısında tek yürek olmaya çağırdı. Meydana gelen olaylar karşısında suskun kalınmaması gerektiğini ifade eden Kral Abdullah, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytantır." ifadesini kullandı.

Kral Abdullah, "Suudi Arabistan, halk ve hükümet olarak Mısırlı kardeşlerimizin yanında. Terörün, bozgunculuğun ve fitnenin ve Mısır'ın içişlerine karışan herkesin karşısındayız." dedi.

Suudi Kralı Abdullah, Mısır güvenik güçlerini kastederek, "Mısır halkından bazı basit düşünceli avam halkı kandırmaya saptırmaya ve yönlendirmeye çalışan her türlü art niyetli çevreleri bastırmaya hakkı vardır." dedi.

Kral Abdullah, Mısır'ın içişlerine karışıldığını iddia ederek, "Mısır içişlerine karışanlar bilsinler ki, onlar bu davranışlarıyla fitne ateşini tutuşturuyorlar ve teröre destek veriyorlar. Mısır, Allah'ın izni ile sahili selamete kavuşacak." açıklamasında bulundu.

İhvan'dan Suud Kralına jet cevap: "Arabistan kralı çok biliyor ki, Mısır halkı zafer kazandığında onun da sonu gelecektir"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.