ABD'deki İslami kuruluşlardan Biden'a: "israile silah satışı dursun!"

ABD'deki İslami kuruluşlardan Biden'a: "israile silah satışı dursun!"

ABD'deki 80 İslami STK, Washington'un Gazze politikasını eleştirdi ve Joe Biden'dan yönetiminin Gazze politikasını değiştirmesini talep etti.

ABD'de aralarından Filistinli ve Arapların da yer aldığı 80 İslami STK'nın temscilcileri, Biden'a bir mektup yazarak Gazze'deki saldırılara ülkelerinin desteğine işaret etti.

Biden'dan, işgalci "israile silah satmayı bırakmasını" isteyen STK'lar, siyonistlerin, "Gazze'de yol açtığı kriz konusunda Amerikan yasalarına uygun hareket etmediğini ve hesap vermesi gerektiğini" belirtti.

Washington yönetiminin, görünürde halka açık platformlar aracılığıyla işgalcileri Refah'a saldırmaktan caydırmaya çalıştığını belirten STK'lar, ancak gerçekte işgalin Refah'a yeni bir soykırım yapılmasına yeşil ışık yaktığına işaret etti.

Bu konuda somut adımlar atılması çağrısında bulunan kuruluşlar, "Amerikan halkı sadece söylem değişikliği istemiyor, aynı zamanda somut siyasi değişiklik de talep ediyor." diyerek Washington'un Gazze konusunda daha iyi bir sınav vermesi gerektiğini kaydetti.

ABD'deki İslami STK'lar, geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'da düzenlenen iftar programına katılmayarak Biden'ı protesto etmişti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.